Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

27.06.2024 12:50

Запорізька Молодіжна рада визначилася з напрямками діяльності

667d29c8ec5d4__мол-рада-гол.jpg

Сьогодні відбулось друге засідання нового складу Молодіжної ради при Запорізькій міській раді шостого скликання під головуванням «молодіжного мера» Микити Поліщука.

Головним питанням порядку денного засідання було визначення кількості і профілю постійних комісій ради. Молодіжні депутати, які представляють громадські організації, молодь запорізьких підприємств та вищих навчальних закладів, вже мають чималий досвід громадської роботи. Два з половиною роки війни переформатували запорізьку молодь на активну участь у волонтерській діяльності. Вони допомагають внутрішньо переміщеним особам, збирають інформацію про жертв російських воєнних злочинів, надають психологічну допомогу військовослужбовцям, збирають кошти на потреби захисників і здають кров, працюють у волонтерських штабах.

Зазначимо, до повномасштабного вторгнення молодіжні депутати загалом займалися дозвіллям та професійним ростом своїх ровесників. Велика війна змусила терміново братися за «дорослі» справи.

І хоча оголошення ракетної небезпеки змусило депутатів Молодіжної ради пройти в укриття, вони встигли прийняти важливі рішення щодо подальшої роботи. Після дебатів визначилися з кількістю, направленнями та головами постійних комісій. Отже, постійну комісію з питань ветеранів і військових очолює Катерина Прохорова; комісію  партнерства (робота з благодійними фондами, громадськими організаціями, грантовими проєктами) – Інга Наникіна; спортивно-культурну комісію – Артем Кокарєв; соціальну комісію – Дмитро Вахненко.

92f7a6d5-af75-4024-8189-5438272edf80.jpg c0eb31ab-886a-4fc5-b0fa-1ca78d2f985d.jpg