Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

04.07.2024 11:45

Індивідуальний підхід до фізичної реабілітації пацієнтів

668660867804c__реабілітація.jpg

Відділення реабілітації міської лікарні №9» функціонує з травня 2022 року. Його фахівці щороку надають реабілітаційну допомогу понад 1000 пацієнтам як в амбулаторних, так і в стаціонарних умовах.

- Наша мета - прискорення процесу одужання пацієнтів гострих відділень - травматології, неврології. Допомога хворим у нашому відділенні надається за Програмою медичних гарантій. У процесі реабілітації ми спираємось на доказові відновлювальні методи. Для кожного пацієнта розробляється індивідуальний комплекс реабілітаційних заходів, що включає різні види терапії: фізичну, апаратну, масаж, психо- та ерготерапію. Навіть найважчі захворювання, котрі на перших етапах позбавляють людину здатності самостійно рухатися та обслуговувати себе, не є вироком. Cьогодні медицина зробила крок далеко вперед, пропонуючи все більш сучасні методики відновлення, - розповіла завідувачка відділення фізичної реабілітації КНП «Міська лікарня №9» Катерина Міщенко.

У залі фізичної терапії допомагають відновлюватись пацієнтам після того, як виграна головна битва за життя. У періоді довготривалої реабілітації кваліфіковані спеціалісти повертають якість життя хворим людям, які перенесли інсульти, черепно-мозкові чи спинальні травми, видалення пухлин, ендопротезування суглобів тощо.

 Сьогодні фізична терапія визнана дієвим методом, який допомагає рухатися без болю, відновити силу м’язів і рухливість суглобів, покращити рівновагу. Фізичний терапевт разом з пацієнтом ставлять  реалістичні та досяжні цілі, над якими вони будуть працювати разом. У кожного хворого свій рівень фізичних можливостей, тому застосовується індивідуальний підхід до кожного пацієнта. Також команда відділення фізичної реабілітації працює у тісній співпраці з родинами пацієнтів, забезпечуючи підтримку та мотивацію на кожному етапі одужання.