Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

04.07.2024 14:10

Запоріжжя та Оберхаузен реалізують ще один спільний проєкт

6686838b203e8__depositphotos_215593342-stock-illustration-crossed-flags-ukraine-and-germany.jpg

Міста-побратими Оберхаузен і Запоріжжя планують реалізувати спільний проєкт для покращення реабілітаційних послуг у Запоріжжі. Стартова відеоконференція проєкту відбулась 4 липня за участі спеціалістів відділу міжкультурної співпраці Оберхаузена й «Інституту розвитку міста Запоріжжя», а також фахівців КУ «Адміністрація з питань охорони здоров’я» та міських лікарень.

Торік спільно з колегами з Оберхаузена Запоріжжя подало заявку «Покращення послуг і розвиток центру реабілітації в Запоріжжі» на конкурс «Сталий муніципальний розвиток через партнерські проєкти (Nakopa). В рамках цієї програми товариство Engagement Global / SKEW щороку надає фінансування для проєктів співпраці між німецькими та українськими громадами. При цьому отримувачем грантових коштів є німецький партнер, але всі заходи спрямовані на підтримку  громад в Україні.

Зокрема завдяки цій співпраці Запоріжжя отримає сучасне реабілітаційне обладнання на суму майже 80 тисяч євро. Крім того, запорізькі лікарі зможуть обмінятися досвідом з німецькими колегами — як онлайн, так і під час навчального візиту до Німеччини.

Очікується, що до кінця цього року партнери закуплять і передадуть обладнання для центру реабілітації на базі міської лікарні №3 . А вже наступного року відбудеться навчальний візит запорізьких медиків до Оберхаузена.