Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

04.07.2024 16:00

Соціальні репетитори безоплатно навчають дітей

66869bdd78f66__карітас-діти2.jpg

У Запоріжжі за підтримки Української освітньої платформи благодійний фонд “Карітас Запоріжжя ” реалізує проєкт соціальне репетиторство. Завдяки йому діти з сімей вразливих категорій можуть на  безоплатних заняттях підтягти швидкість читання, розібратися в математиці та покращити свої знання з англійської чи історії .

- Наші уроки тривають 30 хвилин. За цей час, звісно, не можемо охопити все, тому обираємо якісь ключові теми, на які треба звернути увагу, бо вони будуть вивчатися з осені. Отже дітям буде легше опанувати програму наступного класу, - розповіла вчителька початкових класів Тетяна Юрченко, яка у «Карітасі»  займається соціальним репетиторством з молодшими школярами з математики, української мови та читання.

Окрім учнів молодших класів, заняття проводять для випускників, аби вони успішно склали іспити до вишів.

- Допомагаємо випускникам готуватися до вступу у вищі навчальні заклади за програмою з трьох основних предметів, які є обов’язковими для складання НМТ - української мови, математики та історії України. Заняття з ними проводяться тричі на тиждень з кожного предмету по дві години. Уроки для  молодших школярів проходять теж тричі на тиждень - це читання, письмо і математика. А ще також творчі заняття, ліплення з пластиліну, малювання, - відзначила координаторка центру по роботі з дітьми та молоддю БФ “Карітас Запоріжжя” Юлія Рощукіна.

Приєднатися до освітніх занять можна зареєструвавшись у гугл-формі  у соцмережах “Карітас Запоріжжя” або звернувшись за адресою м. Запоріжжя, вулиця Фанатська, 17.