Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

08.07.2024 11:30

«Титанівці» борються з карантинними рослинами

668ba46e06b5e__IMG_3627.JPG

В умовах спекотного літа комунальні служби продовжують приділяти підвищену увагу боротьбі з карантинними рослинами. Зокрема відповідні роботи на закріплених територіях виконує КП «Титан», яке обслуговує понад тридцять міських парків, скверів, пляжів.

За комунальним підприємством закріплено 103 гектари зелених зон. На цих територіях КП «Титан» здійснює регулярний покіс трави, знищує карантинні рослини, зокрема амброзію.

- Завдяки систематичній роботі останніми роками у закріплених за підприємством парках, скверах амброзія практично відсутня. Однак окремі випадки трапляються. Наші працівники постійно стежать за територією і знищують виявлені карантинні рослини, - зазначає начальник виробничого відділу КП «Титан» Ольга Сліпченко.

Покіс трави у парках та скверах міста здійснюється з весни і завершується у жовтні. Основний обсяг робіт з ліквідації карантинних рослин виконується влітку. Робітники виривають амброзію з коренем, використовують покіс та хімічний метод.

Зокрема сьогодні комунальники «Титана» працювали у парку Перемоги, косили траву та обробляли карантинні рослини спеціальним засобом. Фахівці зазначають, що цей засіб є сертифікованим та не шкодить іншим зеленим насадженням, знищує лише амброзію.

«Титанівці» здійснили цього року покіс на площі 214 гектарів - тобто на закріплених за підприємством територіях вже двічі. Роботи тривають.