Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

08.07.2024 13:00

Матеріальну допомогу отримали близько 10 тисяч запоріжців

668bb72c7c698__Кравець.jpg

У департаменті соціального захисту населення міськради підбили підсумки реалізації окремих заходів Міської комплексної програми соціального захисту населення м. Запоріжжя у першому півріччі 2024 року.

Один з ключових напрямків Міської комплексної програми соціального захисту населення міста Запоріжжя, яка фінансується за кошти бюджету міської територіальної громади, це «Комплексні заходи з соціального захисту населення», спрямовані на підтримку родин з дітьми, осіб з інвалідністю, ветеранів війни, членів сімей загиблих військовослужбовців та інших вразливих категорій.

Відповідно до цього завдання надається адресна цільова допомога як окремим категоріям громадян, так і за особистими зверненнями.

- Загалом у 2024 році на комплексні заходи виділено понад 50,7 млн грн. У першому півріччі 2024 року департамент соціального захисту населення Запорізької міської ради провів виплати адресної цільової допомоги дітям з інвалідністю, хворим на онкологічні захворювання, цукровий діабет, з синдромом аутизм, ДЦП, прикутим до ліжка, дітям, які мають соціальні хвороби; багатодітним родинам, які виховують 5 та більше дітей; родини, де виховуються двоє дітей з інвалідністю; особам з інвалідністю з порушенням зору І та ІІ груп, людям з пересадженими органами; тим, хто проходить програмний гемодіаліз; особам з інвалідністю внаслідок війни; членам сімей загиблих військовослужбовців; сім'ям, що втратили годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи та іншим соціально чутливим категоріям населення, - розповіла заступниця начальника управління місцевих соціальних програм - начальниця відділу надання адресної допомоги департаменту соціального захисту населення Запорізької міської ради Ірина Кравець.

Всього адресну цільову допомогу отримали 4216 запоріжців на загальну суму понад 25,5 млн грн. Також надано матеріальну допомогу на проживання або лікування за особистими заявами 5191 запоріжцю. Сума витрат склала понад 9,8 млн грн.

Крім цього, надано разову матеріальну допомогу 76 мешканцям міста, житло яких постраждало внаслідок ракетних обстрілів, у розмірі 15 тис. грн; 15 особам допомогли з похованням загиблих від ракетних обстрілів. На ці допомоги з бюджету витрачено 1,3 млн грн.

У зимовий період здійснювалося надання гарячого харчування бездомним особам. Пункти харчування працювали у Дніпровському, Комунарському, Олександрівському та Заводському районах.

Профінансовано реабілітацію 18 жінок з інвалідністю та жінок, хворих на онкологію (після мастектомії) на базі басейну «Спартак».

Отже, завдяки реалізації комплексних заходів у першому півріччі 2024 року різні види допомоги отримали понад 9 тисяч громадян, на що спрямовано 35,8 млн грн.

Реалізація заходів програми продовжується.