Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

09.07.2024 15:10

Туристичний інформаційний центр підбиває підсумки річної роботи

668d25cac2568__Каніщев-ТІЦ.jpg

У квітні 2023 року Запорізький ТІЦ поновив свою роботу після річної перерви. З часу свого відкриття 25 червня 2018 року Туристичний інформаційний центр перетворився на туристично-культурно-мистецький осередок регіону, відомий значними й велелюдними акціями навіть за межами України. Але з початком повномасштабного вторгнення росії ТІЦ припинив свою роботу у звичному режимі. Чим він живе тепер, які події тут відбувалися протягом року, розповів директор комунального підприємства «Туристичний інформаційний центр Запоріжжя» Олексій Каніщев.

- Коли почалась велика війна, нам довелось переформатувати свою роботу з туризму на допомогу людям з тимчасово окупованих територій. Приміщення Туристичного центру тимчасово закрилось для відвідувачів, а виставки «переїхали» на фасад, а згодом і на паркан біля нашої будівлі, яка, як відомо, постраждала від російської ракети. Паралельно з цим персонал ТІЦу продовжував працювати над організацією "Пунктів Незламності". Навесні минулого року ми повернулися до культурного життя. У нашому приміщенні по проспекту Соборному, 151 відновив роботу сучасний виставковий хаб Запоріжжя @moderncityhub, де проходять презентації робіт українських і запорізьких митців, а також лекції і майстер-класи. Ми розпочали системні музейні вікенди – безоплатні екскурсії до крафтових запорізьких музеїв, а також екскурсії містом. Відвідувачам треба лише попередньо зареєструватися. І, звичайно ж, постійно організовуємо виставки «Плакатів воєнного часу», на яких знайомимо запоріжців та гостей міста з творчістю найкращих українських художників і дизайнерів, - відзначив директор КП «Туристичний інформаційний центр» Олексій Каніщев.

Запорізький ТІЦ у цифрах і фактах:

  • З квітня 2023 р. по липень 2024 р. Туристичний інформаційний центр провів у своїй галереї 13 виставок українських митців + одна триває зараз - виставка "Погляд" 21-річного запорізького фотографа Євгена Водоп'яна.
  • Всього відвідало Центр за цей період 10 тисяч людей.
  • Протягом року організовано 23 виставки «Плакати воєнного часу» - наразі триває виставка плакатів запоріжця Івана Волянського.
  • Всього за 2023 рік ТІЦ організував та провів 100 заходів (42 екскурсії до Музею архітектури Запоріжжя та 58 екскурсій до Музею Феноменальної Сили), які відвідали дві тисячі людей.
  • У 2024 році було проведено 31 екскурсію до Музею архітектури Запоріжжя для 500 екскурсантів; 27 екскурсій до Музею Феноменальної Сили, яку відвідало 500 осіб; 6 екскурсій по місту, які відвідало 100 людей.
  • Протягом 2024 року ТІЦ надав: 750 телефонних консультацій; 200 консультації через соціальні мережі; 5000 консультацій для відвідувачів ТІЦу.

Що у планах? Туристичний інформаційний центр готує разом з запорізькими митцями – художницею Наталією Лобач, майстрами стріт-арту Денисом Ліптоном та Sleepy_sun – нову лінійку сувенірної продукції зі стилізованою запорізькою символікою. Незабаром презентація.

33e14e71-7198-4499-8215-640d07da742f.jpg