Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

19.07.2024 13:00

Фахівці обстежують пошкоджене ворогом житло

669a398bb5ce8__9d2e582b-4223-49a2-bd20-518673729207.jpg

Програма «єВідновлення» - можливість для громадян отримати від держави допомогу на ремонт пошкодженого ворогом житла або компенсацію за зруйноване житло, яке не підлягає ремонту.

Для того, щоб запоріжці мали змогу отримати допомогу на ремонт житла, у Запоріжжі створені та працюють міська комісія з обстеження пошкодженого житла, робочі групи при районних адміністраціях, які є у всіх районах міста.

У разі подання громадянином заявки на отримання компенсації робоча група обстежує пошкоджену квартиру або приватний будинок, складає так званий чек-лист пошкоджень, фотографує наявні пошкодження. Саме спираючись на цю інформацію міська комісія  з розгляду питань щодо надання компенсації на ремонт пошкодженого обстрілами житла визначає обсяги цієї компенсації.

Робочі групи працюють у всіх районах міста. Зокрема сьогодні робоча група працювала у приватному секторі Шевченківського району, де заявку на державну допомогу подав власник одного з приватних будинків. Будинок постраждав від одного з попередніх обстрілів.

Робоча група зафіксувала пошкодження та склала відповідний документ. Зокрема було встановлено, що у будинку від вибухової хвилі постраждала стеля, відкоси, вікна.

Зазначимо, програма "єВідновлення" продовжує діяти. Детальна інформація як отримати компенсацію за посиланням.