Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

21.07.2024 09:00

День працівників металургійної і гірничодобувної промисловості

669a487a23076__день-металурга.jpg

Професії металурга та гірника одні з тих, де розвиток високих технологій не зможе замінити вмілих людських рук.

Сьогодні вітаємо з професійним святом – Днем працівників металургійної і гірничодобувної промисловості – всіх, хто причетний до виробництва металу та видобутку корисних копалин. Запоріжжя вже близько століття має славу міста металургів. З розвитком індустрії воно теж розвивалося, міцніло підприємствами, з’являлися численні династії, які з покоління в покоління передавали майстерність виробництва металу.

Новітня історія внесла свої корективи: багато запорізьких металургів мусили залишити свою роботу і взятися за зброю. Зараз вони там, де теж дуже часто гаряче і дзвенить метал – на передовій. Крім традиційних привітань і слів вдячності ветеранам і нинішнім виробничникам металургійної та гірничодобувної справи, бажаю невтомним і сильним захисникам нищити ворога і повернутися назад - до своїх мирних справ.

Колись День металурга і гірника був велелюдним святом, адже дуже багато запоріжців та їхніх родин працюють у цій галузі. Після Перемоги ми обов’язково повернемося до цієї традиції. Зі святом вас!

 

Секретар Запорізької міської ради                                                                       Регіна Харченко