Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

22.07.2024 18:40

У Запоріжжі планують встановити когенераційні установки

669e7e6eb3f46__503b48d0-edd2-4e80-851e-5126e1610cb3.jpg

Стан готовності Запоріжжя до нового опалювального сезону обговорили на пресконференції у міськвиконкомі. У ній взяли участь заступник міського голови Віктор Гординський, перший заступник директора департаменту з управління житлово-комунальним господарством міської ради Інна Внукова, генеральний директор концерну «МТМ» Сергій Астапенков.

Заступник міського голови Віктор Гординський зазначив, що пріоритетним завданням для міста при підготовці до нового  опалювального сезону є облаштування альтернативних джерел електропостачання. У першу чергу це стосується забезпечення такими джерелами найбільш потужних котелень концерну «МТМ» та ДВС №1 та №2 комунального підприємства «Водоканал».

- Місто активно працює над цим спільно з Запорізькою обласною військовою адміністрацією та міжнародними партнерами. Зокрема планується встановити 18 когенераційних установок на 12 котельнях міста. Це необхідно для забезпечення їх роботи в опалювальний сезон, зокрема у випадку відсутності централізованого постачання електроенергії, - сказав Віктор Гординський.

Друга та третя черги робіт передбачають встановлення більшої кількості когенераційних станцій. Однак для цього буде потрібне значно більше фінансування. Тут місто розраховує, зокрема, на допомогу інвесторів.

Також у Запоріжжі працює низка міських програм, спрямованих на допомогу будинкам ЖБК, ОСББ, керуючих компаній, які планують реалізувати у себе енергозберігаючі заходи, придбати та встановити незалежні джерела електричної енергії. Більш детальну інформацію про це можна отримати у департаменті з управління житлово-комунальним господарством міської  ради (вул. Незалежної України, 46а).

Більш детальна інформація з пресконференції у відео за посиланням