Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

22.07.2024 18:45

Концерн «МТМ» планово готується до опалювального сезону

669e7f24cdb5f__498560dd-cd2c-4ad2-9f1d-4f722e38f08d.jpg

Під час пресконференції генеральний директор концерну «МТМ» Сергій Астапенков повідомив, що на сьогодні рівень підготовки концерну до нового опалювального сезону складає 52,3%. Це середній показник підготовки по країні, який відповідає вимогам профільного міністерства. Підготовка продовжується згідно з планом.

На сьогодні повністю підготовлені 18 котелень з 57, на інших тривають підготовчі роботи. Вже підготовлено шість центральних теплових пунктів. Замінено майже вісім кілометрів теплових мереж. До 1 вересня тепловики планують завершити заплановані підготовчі роботи. До 15 вересня – підписати акти готовності теплового господарства до опалювального сезону.

За словами Сергія Астапенкова, вже втретє концерн «МТМ» готується до опалювального сезону в надскладних умовах війни. Серед проблем підприємства неповна оплата споживачами отриманих послуг. Зокрема рівень оплати населення складає 83%. Тепловики закликають запоріжців оплатити борги за минулий опалювальний сезон. Це полегшить підготовку до нового опалювального сезону.

- 65% отриманих від споживачів коштів одразу спрямовуються на оплату газу. У результаті у підприємства залишається недостатньо власних ресурсів для підготовки до опалювального сезону. Добре, що на допомогу приходять місто та  міжнародні партнери. Зокрема цього року концерн отримав з міського бюджету 130 мільйонів гривень, які спрямовані на закупівлю матеріалів для підготовки до опалювального сезону, - наголосив Сергій Астапенков.

Більш детальна інформація з пресконференції у відео за посиланням.