Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

23.07.2024 10:15

У Запоріжжі збільшилась кількість пожеж

669f599522a7b__d98f5e55-30a4-4866-9fb2-b3e90505f670.jpg

За інформацією Запорізького районного управління ГУ ДСНС України у Запорізькій області, впродовж січня-червня 2024 року на території Запоріжжя зафіксовано 790 пожеж. У порівнянні з 2023 роком кількість пожеж збільшилась на 61%. Внаслідок пожеж загинуло 11 осіб. Матеріальні збитки від пожеж склади понад 111 мільйонів гривень.

Основними причинами виникнення пожеж в приватному секторі були порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації електроустановок, необережність під час куріння та інше.

З цього приводу заплановане проведення профілактичних рейдів у житловому секторі з питань попередження пожеж у побуті. Особливу увагу планується приділити правилам безпечної експлуатації електропобутових приладів.

Впродовж січня-червня 2024 року  у Запоріжжі виникло 416 пожеж на відкритих територіях. За аналогічний період 2023 року таких пожеж було 163. Основною причиною таких пожеж стала необережність під час куріння.

З цього приводу заплановане проведення профілактичних рейдів і патрулювань найбільш пожежонебезпечних лісових масивів, територій та об’єктів природно-заповідного фонду.

Рятувальники закликають громадян відповідально ставитися до виконання елементарних правил безпеки життєдіяльності, адже людська недбалість часто призводить до масштабних пожеж, які знищують гектари лісових насаджень. Своєю чергою такі загоряння несуть шкоду природі та людському здоров’ю.

Рятувальники наголошують на суворому дотриманні правил пожежної безпеки поблизу лісових масивів і на відкритих територіях. Пам’ятайте, що масштабні загоряння можуть мати негативні наслідки як для навколишнього середовища, так і для людей. Будьте обережні, по можливості не виходьте на вулицю та пийте побільше води.

Рятувальники нагадують про заборону розведення багать у лісових масивах і рекреаційних зонах (крім спеціально облаштованих місць і обладнаних територій зеленого відпочинку), а також заборону випалювання стерні, спалювання сухої рослинності та сміття.