Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

24.07.2024 11:25

Вздовж проспекту фарбують електроопори

66a0b46037699__photo_5262476531773595139_y.jpg

Роботи виконуються в одному з центральних районів міста - в Олександрівському. Тут доволі розвинена транспортна мережа, яка включає як автобуси, так і електротранспорт. Зокрема, в Олександрівському районі курсують тролейбуси №3, №8, №14 та трамваї №1, №16, №10, №12, №14, №15.

Для функціонування електротранспорту використовуються електроопори, на яких кріпляться контактні мережі. Оскільки в районі багато електроопор, розташованих уздовж проспекту Соборного, їхній зовнішній вигляд на контролі районної влади. У цьому напрямку Олександрівська райадміністрація співпрацює з ЗКПМЕ «Запоріжелектротранс». Працівники цього підприємства щоденно проводять роботи з підтримки належного функціонування та технічного стану контактних мереж електротранспорту. За графіком виконують роботи з очищення електроопор від незаконної реклами та їх фарбування.

- Вздовж проспекту Соборного в Олександрівському районі розташовано близько 180 електроопор контактної мережі для забезпечення руху тролейбусів. На початку тижня працівники «Запоріжелектротрансу» розпочали роботи з очищення та фарбування електроопор у нашому районі. Протягом двох днів очистили та пофарбували близько 50 опор. Сьогодні роботи продовжуються. Цей вид робіт є дуже важливимдляз підтримання естетичного стану проспекту Соборного як складової Олександрівського району, - розповів заступник голови Олександрівської районної адміністрації Михайло Калганов.

Комунальники зазначають, що однією з проблем залишається незаконно розміщена на електроопорах реклама, яка значно псує зовнішній вигляд як опор, так і всього міста. У боротьбі з незаконною рекламою на електроопорах «Запоріжелектротранс» активно співпрацює з районними адміністраціями. Але це питання залишається проблемним, бо часто трапляється так, що після очищення опор через короткий час на них знову з'являється реклама. Це створює додаткову роботу для комунальників, які змушені повторно приїздити й чистити ті ж опори.

Тож запоріжців закликають бути відповідальними та розміщувати рекламу лише в спеціально відведених для цього місцях. Це допоможе зберегти естетичний вигляд міста.