Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

24.07.2024 15:20

ЦНАП підбиває підсумки роботи за пів року

66a0f146af708__цнап-гол.jpg

У м. Запоріжжі адміністративні послуги містянам надає Вознесенівський (Центральний) ЦНАП та його  4 територіальні підрозділи по районах міста (Хортицький, Комунарський, Заводський та Шевченківський). ЦНАП Дніпровського району зруйновано у 2022 році внаслідок російської агресії, і  наразі триває реконструкція житлового будинку, в якому він був розташований. Щодо ЦНАПу Олександрівського району - виділено фінансування для проєктно-кошторисної документації реконструкції приміщення по вул. Першій Ливарній, 38  за міською цільовою програмою.

Протягом 2023 року департамент адміністративних послуг Запорізької міської ради збільшив кількість надаваних послуг на 18 - з 268 до 286, у 2024 році додалося ще 11 послуг і їх стало 297. Серед нових послуг - заява про факт руйнування або пошкодження житлового приміщення, внаслідок чого воно стало непридатним до проживання; заява про отримання матеріальної допомоги в рамках міської цільової програми; послуги для ветеранів. У 2024 році найбільш затребуваними у м. Запоріжжя є послуги з тимчасового розміщення ВПО у житлових приміщеннях та компенсація витрат за тимчасове поселення ВПО; актуалізація даних військовозобов'язаних, резервістів, призовників; отримання щомісячної матеріальної допомоги у розмірі 10 тис. грн власниками житла міста, помешкання яких було зруйноване або стало непридатним для проживання внаслідок російської агресії та інші.

- ЦНАП постійно задіяний у реалізації Програм, що впроваджуються урядом. На виконання указу Президента України департамент адміністративних послуг Запорізької міської ради у березні 2023 року долучився до участі у кампанії з рекрутингу, який провадили представники Національної гвардії України, Національної поліції та Державної прикордонної служби у період з лютого по липень поточного року в приміщеннях Вознесенівського (Центрального) Центру надання адміністративних послуг та Хортицького територіального підрозділу ЦНАП. У 2024 на базі Центрального ЦНАПу працює Центр рекрутингу, який відкрився другим в Україні. З липня поточного року у кожному підрозділі ЦНАП працюють представники бригади «Кара-Даг». Також на час періоду актуалізації даних організовано роботу мобільних адміністраторів на територіях великих підприємств міста, які є об'єктами критичної інфраструктури. За сервісом мобільного адміністратора на підприємствах надано понад 3 тис. послуг. Крім того, ми організували роботу сервісу «Мобільний адміністратор» з мобільним кейсом на місцях прильотів для надання послуг. Протягом 2023-2024 року було прийнято понад 2 тис. осіб, житло яких було пошкоджено або зруйновано внаслідок російської агресії, - розповіла про цьогорічні нововведення у роботі ЦНАПів директор департаменту адміністративних послуг Запорізької міської ради Наталія Мила.

Інтенсивність роботи запорізьких ЦНАПів постійно зростає.  Для порівняння: за перше півріччя 2023 року ЦНАПи надали громадянам понад 38 тисяч послуг, за цей же період 2024 року – понад 64 тисяч послуг. Для ефективності роботи департамент адміністративних послуг міськради налагодив співпрацю з Запорізькім національним університетом у плані надання безкоштовних юридичних послуг для військовослужбовців, ветеранів та членів їхніх сімей. У взаємодії з Запорізьким обласним центром зайнятості кожного четверга його фахівці в приміщенні Вознесенівського ЦНАПу ведуть прийом відвідувачів та надають різним соціальним групам та категоріям населення консультації, інформаційну та методичну допомогу. У співробітництві з міжнародними донорами реалізуються проєкт USAID «Демократичне врядування у східній Україні» та проєкт «Сприяння економічній участі вразливих груп населення, включно з внутрішньо переміщеними особами в Україні» Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Через ЦНАП м. Запоріжжя та його територіальні підрозділи окремо надається 8 послуг для ветеранів та ветеранок, де суб'єктом надання є Міністерство у справах ветеранів. Загалом їм надаються всі 297 послуг через сервіс Адмінветеран. В кожному ЦНАПі оформлені робочі місця адміністраторів, які надають адміністративні послуги ветеранам з пріоритетом без попереднього запису за принципом Єдиного вікна.

У найближчих планах  центрального (Вознесенівського) Центру надання адміністративних послуг – обладнання паспортної станції для оформлення документів особи – ID- карток.

0b4d0b18-1dcd-47ff-a6bd-4a7ff242a193.jpg d5b88579-847a-4807-b2cd-565657c4fef5.jpg f22c44e4-1bbc-4019-b94c-a7e2d99ca826.jpg 17e0ee34-4aac-433f-86cd-e14a1fbac0ec.jpg 5189331f-c0f4-4f4c-83c4-e0ca1faaeed5.jpg