Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

25.07.2024 13:06

Тривалість відключень у Запоріжжі зменшилася майже у 16 разів

66a213abe592f__Обленерго.jpg

Ситуація в енергетиці у Запорізькій області продовжує покращуватися. Це результат спільної роботи енергетиків, обласної та міської влади. На цьому сьогодні під час брифінгу наголосила речниця ПАТ «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко.

Зокрема 18 липня, коли енергетики були вимушені одночасно вимикати чотири черги споживачів, загальна тривалість відключень за добу для всіх шести черг по Запоріжжю склала 94 години. У той же час 23 липня загальна тривалість стабілізаційних відключень склала 51 годину, 24 липня – 28 годин, сьогодні – шість годин. При цьому сьогодні одночасно вимикається лише одна черга. 25 липня вимикатимуть протягом дня лише три черги, загалом на шість годин.

- Тобто у порівнянні з 18 липня тривалість відключень сьогодні скоротилася майже у 16 разів, - наголосила Зореслава Цупренко.

За словами речниці «Запоріжжяобленерго», це стало можливим завдяки низці факторів. Зокрема останнім часом після ремонту відновили роботу два атомних енергоблоки. Також спільними зусиллями обласної, міської влади, обленерго та «Держенергонагляду» на 12% збільшено кількість об`єктів, які вимикаються під час стабілізаційних відключень.

- Це дозволило зекономити 40 мегават та зменшити навантаження відключень для інших споживачів, - заявила Зореслава Цупренко.

Також обленерго на цей період скасувало у Запоріжжі відключення електромереж для проведення планових ремонтних робіт. Ще один важливий принцип – рівномірний розподіл відключень між всіма шістьма чергами.

- Якщо якась черга за добу відключалася менший або більший час, ми враховуємо це при плануванні відключень на наступну добу. Приклад – четверта черга. 24 липня її не відключали через послаблення відключень. Сьогодні ж її відключать на чотири години, а ще у двох чергах відключення будуть по годині, - заявила Зореслава Цупренко.

Енергетики також вчергове закликали запоріжців зробити свій внесок у стабілізацію енергосистеми, ощадливо споживаючи електроенергію. Зокрема не вмикати одночасно кілька потужних електроприладів, обмежити використання кондиціонерів та інше.