Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

02.08.2024 13:05

КП «Водоканал» отримає енергоефективне обладнання

c9724316-60d7-44d6-bccb-b890ee469bce.jpg

Запоріжжя стало одним із 12 переможців грантового проєкту «Просування енергоефективності та імплементація Директиви ЄС з енергоефективності в Україні», що реалізується Німецьким товариством міжнародного спіробітництва (GIZ) GmbH. Завдяки цьому КП «Водоканал» отримає фінансування на впровадження на підприємстві енергоефективних заходів. Про це повідомила секретар міської ради Регіна Харченко у своєму телеграм-каналі.

Відповідну угоду було підписано під час стартової конференції «Підтримка постраждалих міст в проєктах підвищення енергоефективності», яка відбулась у Києві. Тристоронній меморандум, укладений між (GIZ) GmbH, ГО «Школа Енергоефективності» та Запорізькою міською радою передбачає встановлення  частотного регулювання для насосного обладнання КП «Водоканал» на суму в понад 4.5 мільйони гривень.

Це допоможе значно зменшити обсяги споживання електроенергії, що дуже актуально в нинішніх умовах стабілізаційних відключень. При цьому продуктивність насосного обладнання залишиться такою ж потужною. Крім того, частотне регулювання дозволить цілодобово та безперебійно забезпечити централізоване водопостачання та водовідведення, а також підвищити надійність інженерних систем і зменшити кількість викидів парникових газів. Реалізацію цього проєкту буде супроводжувати ГО «Школа Енергоефективності».

9cc215f6-2e80-45f6-8310-0d0b0b2996cb.jpg