Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

15.08.2024 12:20

Продовжуємо наводити лад з встановленням кіосків

981fb7cd-65ef-4d11-8c9f-532e37c18e3b.jpg

«Європейський проспект» - проєкт, який реалізується за ініціативи секретаря міської ради Регіни Харченко. Він має багато складових, адже головний проспект міста має змінитися. Зміни повинні торкнутися різних напрямків – тимчасових споруд, фасадів будинків, зовнішньої реклами, вивісок та іншого. Один з пріоритетних напрямків – кіоски, павільйони та інші тимчасові споруди.

Адже тимчасові споруди, які всі називають МАФами, важлива складова зовнішнього вигляду міста. Без наведення ладу з ними неможливо реалізувати такі ініціативи як «Європейський проспект». Саме тому у Запоріжжі продовжується робота по демонтажу МАФів, які встановленні з порушеннями та без дозвільних документів.

На вчорашній сесій зроблено важливий крок у наведенні ладу з встановленням тимчасових споруд. Депутати надали згоду на внесення змін до Плану дислокації тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного та іншого призначення.

Це означає, що з Плану дислокації виключені споруди, паспорти на розміщення яких скасовані або анульовані та розміщення яких за вказаними адресами є недоцільним. 

Тепер охочі більше не зможуть подавати заявки для встановлення кіосків на місцях, виключених з Плану дислокації. Вони не матимуть більше можливості встановити їх там на законних підставах.