Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

21.08.2024 16:45

В Запоріжжі 320 учасників державних грантових програм «Власна справа» отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу

94298a72-c27a-4c09-92d4-811c081874f7.png

Державні програми «Власна справа» і Гранти ветеранам, людям з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей, що діють  в рамках проєкту єРобота,  підтверджують свою важливість у воєнний час.

- Ми бачимо, що програма «Власна справа» – це дієвий механізм, який вже дав плідні результати. Це не лише підтримка підприємців, це й створення нових робочих місць. А головне – це впевненість у майбутньому, яке ми творимо самі, – зазначила директор Запорізького обласного центру зайнятості Зінаїда Бойко.

Протягом дії програм вже профінансовано 300 бізнес-проєктів на суму більше 67 млн грн.  Вже створено 380 нових робочих місць». З початку 2024 року рішенням Державного центру зайнятості ухвалено 122 бізнес-проєкти заявників, з-поміж яких 15 грантових проєктів подали ВПО, 9 – учасники бойових дій та їх дружини та одна людина з інвалідністю.

Не зважаючи на війну, бізнес-ідеї охоплюють різні сфери. Це надання послуг: із ведення бухгалтерського обліку, послуг «сантехніка-електрика», послуг у сфері б’юті-індустрії. Відкриваються магазини з продажу солодощів, квітів, інструментів, комп’ютерних аксесуарів, кав’ярні. Розширюються виробництва: електродвигунів та генераторів, систем альтернативного опалення, постільної білизни та одягу, готової їжі, вирощування мікрозелені. Удосконалюється діяльність автомайстерень, стоматологічних кабінетів, ветеринарних кліник. Створюються кабінети сімейної медицини. І, без перебільшення можна сказати, що стартом для створення та розширення бізнесу є програма «Власна справа».

 Нагадаємо, подати заявку на отримання мікрогранту в сумі від 50 до 250 тис. грн можуть як діючі підприємці, так і люди, які тільки планують започаткувати власну справу за умови створення 1-2 робочих місць.

Крім того, за програмою мікрогрантування «Власна справа» є можливість отримати до 75 тис. грн включно для громадян, які готові зареєструватися фізичною особою – підприємцем після отримання позитивного рішення (без умови створення робочих місць).

Докладно про гранти для ветеранів та другого з подружжя читайте за посиланням.

Заяву разом з бізнес-планом можна подати через портал Дія. Там же можна ознайомитись з термінами подачі заяв по кожній хвилі.

Грантові кошти повертаються державі шляхом сплачених податків і обов'язкових зборів у процесі діяльності впродовж трьох років.

Додаткову інформацію можна отримати в Contact-центрі ЗОЦЗ за номером 0 800 33 67 28 або у Телеграм