Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

24.08.2024 13:45

Привітали зі святом працівників прокуратури

96080301-bb33-43c8-b692-d64ad1d1d793.jpg

24 серпня Україна відзначає 33-ю  річницю незалежності. Це найважливіше свято для кожного українця. Останнім часом воно отримало ще більше значення. Адже сьогодні українці кожного дня відстоюють незалежність власної держави у боротьбі з російським агресором.

Україна має багатовіковий досвід власної державності. 33 роки тому, після довгої боротьби, українці нарешті змогли відновити свою державність. Українці мали на меті будівництво незалежної, демократичної, вільної, соборної держави. Однак на заваді цьому став російський агресор, який зараз намагається зруйнувати українську державу, знищити українців. Однак Україна переможе.

Традиційно напередодні Дня Незалежності та у цей день по всій Україні проходять різноманітні заходи. Вони відбуваються у різних регіонах нашої держави. Не є виключенням і Запоріжжя. Хоча зрозуміло, що в умовах війни всі заходи у нашому місті проходять з обмеженою кількістю учасників та з урахуванням безпекових умов.

Запоріжці вітають у першу чергу тих, хто стоїть на захисті нашої держави, забезпечує правопорядок і безпеку на вулицях. Це військові, правоохоронці. Зокрема сьогодні під час одного з заходів керівники області та міста привітали представників прокуратури. Присутніх також привітав керівник Запорізької обласної прокуратури Сергій Спільник.

У заході взяли участь голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров, секретар Запорізької міської ради Регіна Харченко.

- Законність, правопорядок, невідворотність покарання. Саме з цим для українців асоціюється незалежність нашої держави. Важливо, що саме завдяки вам запоріжці розуміють, що законність є для влади одним з пріоритетів, - сказав Іван Федоров.

Очільник області зазначив, що останнім часом, особливо після початку повномасштабного вторгнення, перед прокуратурою виникли нові виклики. Це, зокрема, фіксація військових злочинів агресора. Ця робота також дуже важлива, адже необхідно фіксувати за що у подальшому ворог понесе відповідальність.

- Сьогодні ваша робота має велике значення. Адже саме ви реалізуєте запит суспільства на справедливість, - наголосила Регіна Харченко.

Кращих працівників прокуратури нагородили відзнаками «За оборону України», Подяками та Почесними грамотами генерального прокурора, медалями «За розвиток Запорізького краю», «Орденами Пошани», Подяками голови Запорізької обласної державної адміністрації, Почесними грамотами виконавчого комітету міської ради, подарунками.

202762f4-9509-41a1-aa7a-a366e50f23b8.jpg 590a3848-09bb-45e6-a6ac-27f7b4e69cd7.jpg 094653c4-e8a9-4a16-99e1-6ab20f597242.jpg