Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

26.08.2024 10:45

Результати досліджень води на міських пляжах

8e499046-d412-41de-a95d-291c1954dab2.jpg

У Запоріжжі продовжує діяти заборона купання на міських пляжах. Разом з тим фахівці системно проводять дослідження якості води та піску на пляжах міста.

Як повідомили у відокремленому підрозділі «Запорізький відділ ДУ «Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» повідомляє, 19 та 20 серпня  було відібрано проби води та піску на узбережжі р. Дніпро: пляж  «Центральний» (права та ліва сторона), «Правий берег», пляж по вул. Л. Шмідта, район водозаборів ДВС-1,2 (поверхнева) та зони відпочинку Комунарського району.

Досліджено:

  • 9 проб річкової води на мікробіологічні показники. Зареєстровано 4 проби з перевищеннями за показником лактозопозитивні кишкові палички (ЛКП) на пляжі «Центральний», права сторона, готель «Ріца» («Водограй»), зона відпочинку «Хвиля», Гребний канал;
  • 9 проб річкової води на форму 30 (холерні вібріони). Виявлено холероподібний вібріон неО 1 групи на пляжі «Центральний», права та ліва сторона, пляжі по вул. Л. Шмідта, готель «Ріца» («Водограй»), зона відпочинку «Хвиля», Гребний канал;
  • 9 проб на санітарно-хімічні показники. Зареєстровано перевищення за показником забарвлення на пляжі «Центральний», права та ліва сторона, готель «Ріца» («Водограй»), зона відпочинку «Хвиля»; за показниками забарвлення та водневий показник (рН) – на пляжі по вул. Л. Шмідта, Гребний канал; за показниками забарвлення, рН, хімічне споживання кисню – ДВС-1 (поверхнева); за показниками забарвлення, завислі речовини, рН, БСКп та ХСК – на ДВС-2 (поверхнева); за показниками забарвлення, рН, завислі речовини – на пляжі «Правий берег».
  • 8 проб піску на мікробіологічні та паразитологічні показники. Зареєстровано перевищення за вмістом кишкової палички на пляжі «Центральний», права та ліва сторона. 

Патогенна мікрофлора в досліджених пробах не виявлена.

Випадків захворювань, пов’язаних з перебуванням відпочиваючих на узбережжі р. Дніпро, не зареєстровано.