Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

28.08.2024 08:50

Призначено директора департаменту з питань охорони здоров'я та медичного забезпечення міської ради

69b99172-a889-4b57-b7ac-1f260af1c7ee.jpg

Секретар міської ради Регіна Харченко представила представникам медичної спільноти міста призначеного директора департаменту з питань охорони здоров'я та медичного забезпечення міської ради. Нею стала Анна Михайлівна Дуб.

У заході взяли участь заступник міського голови Елла Слепян, представники комунальної установи «Адміністрація з питань охорони здоров’я» міської ради, керівники міських лікарень, Центрів первинної медико-санітарної допомоги, пологових будинків, стоматологічних поліклінік, комунального підприємства «Примула» та КНП «Паталогоанатомічне бюро» міської ради. 

Нагадаємо, департамент з питань охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради створено на попередній сесії міської ради. Законом «Основи законодавства України про охорону здоров’я» передбачена участь органів місцевого самоврядування у реалізації державної політики охорони здоров'я в країні. Оскільки комунальна установа «Адміністрація з питань охорони здоров’я» Запорізької міської ради не є органом місцевого самоврядування, реалізація державної політики у даній сфері була у повному обсязі неможливою.

В умовах введення в Україні правового режиму воєнного стану актуальним постає питання оперативного та ефективного реагування на виклики до системи в особливий період. Враховуючи ці чинники, було вирішено припинити діяльність КУ «Адміністрація з питань охорони здоров’я» шляхом її ліквідації. Реалізацію державної політики у сфері охорони здоров’я виконуватиме новостворений департамент з питань охорони здоров’я та медичного забезпечення.

- Створення департаменту необхідна реорганізація. Система охорони здоров’я міста реформується та потребує подальших змін. Необхідно активніше інформувати громадян про це. Всі ми хочемо, щоб наші лікарні були спроможними, могли спрямовувати більше коштів на власний розвиток та виплату заробітних плат. Якщо зміни не впровадити, то вже за кілька років система комунальних медичних закладів просто не зможе ефективно працювати, - сказала Регіна Харченко.

Секретар міської ради Регіна Харченко зазначила, що Анна Дуб має досвід роботи у медичній сфері, успішний досвід керівництва медичним закладом.

- Присутні тут керівники медичних закладів мають великий досвід роботи. Впевнена, що ви будете надійними помічниками новому керівнику, - наголосила Регіна Харченко.