Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

30.08.2024 15:00

Регіна Харченко очолила міську Раду безбар`єрності

e20cb0ae-239a-4c2d-80e3-d7ed88702191.jpg

Безбар`єрність – пріоритетний напрямок роботи для міської влади. Це стало зрозумілим після початку повномасштабного російського вторгнення. Оновлена міська влада Запоріжжя це розуміє.

Саме тому 12 липня 2024 року секретар міської ради Регіна Харченко підписала розпорядження міського голови №186р «Про створення Ради безбар`єрності при Запорізькому міському голові». До її складу планувалося включити представників міської влади, департаментів та управлінь міської ради, громадськості, депутатів  міської ради.

Певний час продовжувалась робота над формуванням складу Ради безбар`єрності при Запорізькому міському голові, опрацьовувалися кандидатури, залучалися до співпраці представники громадських організацій. На сьогодні склад Ради сформовано.

Секретар міської ради Регіна Харченко 29 серпня підписала розпорядження міського голови  №216р «Про затвердження складу Ради безбар`єрності при Запорізькому міському голові».

До складу Ради безбар`єрності при Запорізькому міському голові увійшли 25 людей. Серед них депутати міської ради, ветерани російсько-української війни, представники департаментів та управлінь міської ради. Також у Раді представлені голови, члени одинадцяти громадських організацій. Головою Ради безбар`єрності при Запорізькому міському голові стала секретар міської ради Регіна Харченко.

- Працюємо над підвищенням рівня безбарʼєрності у Запоріжжі. Адже безбарʼєрність - це сучасна норма облаштування міського простору. Всі ми різні. Але місто у нас одне. І воно має бути однаково доступним для всіх. Саме тому ми створили у місті Раду безбарʼєрності при міському голові. Вона допомагатиме втілювати у Запоріжжі норми безбар’єрності, - зазначила Регіна Харченко.

Нагадаємо, в Україні розроблено «Довідник безбар’єрності». Його створено за ініціативи першої леді Олени Зеленської   у співпраці з громадськими організаціями, правозахисниками, психологами, батьками, що виховують дітей з інвалідністю, українськими та міжнародними експертами.

"Довідник безбар’єрності”, доступний за посиланням – https://bf.in.ua  .