Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

02.09.2024 14:50

У Запоріжжі продовжує працювати нічний притулок для безхатченків

b0959584-4498-4042-a31f-e29373046fdd.jpg

Центр реінтеграції бездомних осіб Запорізького міського центру соціального обслуговування продовжує надавати послуги людям, які не мають зареєстрованого місця проживання.

У центрі реінтеграції бездомних осіб безхатченки можуть переночувати та приготувати собі гарячу їжу. До того ж, у закладі є гаряча вода, новий душ і туалет. Загалом тут одночасно можуть перебувати понад тридцять людей.

- Ми безоплатно надаємо притулок бездомним особам від 18 років, які не мають медичних протипоказань. Безхатченки можуть знаходитись тут з 18 до 8. Послугу надаємо екстрено-кризову – це коли особа щойно опинилась на вулиці, і не має, куди піти. На більш тривале перебування, для вирішення питань працевлаштування та пошуку житла ми укладаємо договір, - розповів завідувач Центру реінтеграції бездомних осіб ЗМТЦСО Олександр Ковальов.

Наразі в центрі ночують дві людини. Працівники зазначають, що в осінньо-зимовий період відвідувачів буде більше. Окрім центру реінтеграції, в Запоріжжі працює також і центр обліку бездомних осіб. Там безхатчекам допомогають з оформленням документів, пошуком рідних і тому подібне.