Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

06.09.2024 12:00

Обговорили питання благоустрою міста

a25d470c-f8be-47b1-9d75-368819dbc19e.jpg

Відбулось чергове засідання робочої групи з питань комплексного благоустрою території міста Запоріжжя. У ньому взяли участь заступник міського голови Андрій П`ятницький, керівники районних адміністрацій, профільних департаментів, управлінь міської ради, комунальних підприємств.

Розглянули підсумки робіт з благоустрою у Хортицькому районі з 1 липня по 6 вересня. Протягом цього періоду у районі проводилися роботи з ремонту доріг, покосу трави та карантинних рослин, ліквідації «стихійних» звалищ та інші. Роботи виконували комунальні підприємства «ЕЛУАШ», «Зеленбуд», «Запоріжміськсвітло», підрядні організації.

Зокрема за цей час КРБП «Зеленбуд» та підрядними організаціями було здійснено покіс на площі 180 гектарів, адже деякі ділянки встигли покосити двічі. Також «зеленбудівці» прибрали та вивезли 23 тонни сміття. КП «Запоріжміськсвітло» очистило від реклами 535 опор освітлення. КП «ЕЛУАШ» відремонтувало понад 11 тисяч квадратних метрів доріг.

Також з травня було виконано значний обсяг робіт з демонтажу незаконних тимчасових споруд. Було демонтовано 5 незаконних споруд, ще 4 власники демонтували самостійно.

Про свою роботу з 1 липня по 6 вересня також відзвітувала «Інспекція з благоустрою м. Запоріжжя». За цей час представниками інспекції було складено 41 протокол за статтею 152 КУпАП. Вони стосувалися ігнорування покосу трави, карантинних рослин, створення «стихійних» звалищ та іншого. Також надано 383 вимоги щодо усунення порушень Правил благоустрою.