Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

13.09.2024 12:40

У Запоріжжі учасник бойових дій отримав квартиру

5556f025-f2ce-4b3f-812b-b628e7c62d34.jpg

Ключі від власного помешкання отримав капітан поліції, учасник бойових дій та внутрішньо переміщена особа Олег Булгаков.

Про поліпшення житлових умов для поліцейського клопотало ГУ Нацполіції в Запорізькій області. Під квартиру переобладнали нежитлове приміщення на першому поверсі одного з гуртожитків у Хортицькому районі. Реконструкцію помешкання виконали за рахунок коштів міського бюджету. Ордер та ключі від нової квартири захиснику та його дружині вручила секретар міської ради Регіна Харченко.

- Ми зрозуміли, що такі приміщення на перших поверхах нині є дуже актуальними для адаптації їх для людей з інвалідністю, маломобільних містян. Тому почали працювати з цим приміщенням. Загалом переглянули наявні в комунальній власності нежитлові приміщення. З початку повномасштабного вторгнення вже 10 таких об’єктів нежитлової нерухомості було переоблаштовано і надано нашим захисникам, - зазначила Регіна Харченко.

Капітан поліції Олег Булгаков у правоохоронних органах працює вже 15 років. На фронт потрапив ще у 2014 році, воював на Донецькому напрямку. Виконував завдання у Слов’янську, Торецьку, Краматорську. Тоді ж отримав перше поранення. З початком повномасштабного вторгнення виконував завдання, пов’язані з захистом батьківщини на Запорізькому напрямку. Ще одне поранення отримав у 2023 році, коли під час виїзду з позиції їх машина підірвалась на міні. В Олега – ампутація обох ніг, поранення рук, ока. Зараз він проходить реабілітацію та вчиться ходити на протезах.

У Запоріжжі Олег Булгаков разом з дружиною орендують житло, адже поліцейський родом Михайлівки, Василівського району, тож власне помешкання залишилось на окупованій території. Тепер, завдяки зусиллям міської влади, захисник матиме свою квартиру, яка повністю пристосована під його потреби.

- Ми розуміємо, що виклики з житлом, у тому числі й для внутрішньо переміщених осіб – це первинна, базова потреба. І нам потрібно над цим працювати. А коли людина ще й втрачає здоров’я, захищаючи рідну землю, такі люди мають бути в пріоритеті як у держави, так і в органів місцевого самоврядування, - зауважила Регіна Харченко.

Загалом нині у Запоріжжі вже 15 тисяч ветеранів війни. Пані Регіна Харченко підкреслила, що пріоритетом для міської влади є підготувати місто, людей до соціальної адаптації військовослужбовців, ъх підтримки, працевлаштування, навчання тощо. Секретар міської ради повідомила, що спільно з обласною владою у місті планується відкрити великий ветеранський хаб, де можна буде отримати цілий комплекс різноманітних послуг.    

57e5f300-3695-4c4c-84ba-df7dfe479d55.jpg a6731a50-41ca-49f8-9c81-faedf15de056.jpg db150bf3-c300-46d4-8c8c-dab276868ddd.jpg