Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

18.09.2024 08:45

У ДЮСШ № 12 готують майбутніх зірок баскетболу

7f03408a-ec5b-4deb-a200-87e8b525780c.jpg

Дитячо-юнацька спортивна школа № 12 виховує юних спортсменів вже понад 20 років.

Сьогодні в її стінах займаються  більше 300 вихованців. Серед них є гравці Суперліги, Першої ліги, кандидати до збірних команд України. Наразі в школі працює 15 тренерів-викладачів - це Заслужені тренери України і Майстри спорту.  На їхньому професійному рахунку вже не одне покоління  гравців високого рівня.

Спортивна школа  є основною базою для команди майстрів БК «Запоріжжя», яка бере участь у чоловічій Суперлізі України, а також для БК «Металург» - команди Першої  ліги, яка повністю складається з вихованців  ДЮСШ №12 .

Нещодавно у  спортивній школі розпочався набір у початкову групу секції баскетболу, яку відвідують діти віком від шести до восьми років. На тренуваннях, які проходять тричі  на тиждень, малеча під фаховим керівництвом тренерів  відпрацьовує основні елементи на спритність і  координацію рухів, навчається діяти згуртовано, бути  дисциплінованими та стратегічно мислити.

- Діти після тривалого онлайн-навчання стали фізично слабшими, до того ж вони не адаптовані соціально – з ними складно. А під час тренувань дітлахи дуже гарно спілкуються, змагаються,  розслабляють нервову систему через фізичні  навантаження. Отже, роблять те, чого не робили досить довго, - наголосила тренер з баскетболу ДЮСШ № 12  Олена Жержерунова.

Якщо ваша дитина має чемпіонські амбіції або просто хоче оволодіти м’ячем, власним тілом, зміцнітись фізично та знайти нових приятелів, запропонуйте їй заняття в баскетбольній секції дитячо-юнацької спортивної школи № 12.

Детальніше про заняття можна дізнатись звернувшись до спортивного клубу «Будівельник» або за телефоном 093-477-79-47.