Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

18.09.2024 14:00

Візит послів європейських держав до Запоріжжя

1a8e30d3-219c-497c-84a9-81d02615d10e.jpg

У Запоріжжі побувала міжнародна делегація, до складу якої увійшли представники Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та посольств Австрії, Іспанії, Норвегії та Фінляндії в Україні.

Мета візиту — краще зрозуміти потреби дітей в регіоні, ознайомитися з роботою шкіл у змішаному форматі та результатами реалізації проєктів ЮНІСЕФ. Для цього гості відвідали школу, в якій функціонує відремонтоване організацією укриття, цифровий освітній центр, дитячу точку «Спільно» та заняття з надолуження освітніх втрат.

Крім того, міжнародна делегація завітала до однієї з міських котелень, щоб побачити процес підготовки міста до зими. Зокрема, встановлення когенераційної установки для забезпечення безперебійної роботи котельні навіть у періоди відключень світла.

Голова Запорізької обласної адміністрації Іван Федоров зазначив, що завдяки ЮНІСЕФ у місті реалізуються численні проєкти у сферах освіти та гуманітарної допомоги. Запоріжжя має надійну підтримку, а ЮНІСЕФ є справжнім другом регіону, допомагаючи з ремонтом укриттів та забезпеченням критичної інфраструктури.

- Ворог намагається посіяти в головах запоріжців думку, що ми залишились наодинці. Це неправда. Представники європейських держав перебувають на території Запоріжжя. Це потужний сигнал того, що у нас точно є спільне європейське майбутнє, - сказав голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров.

Секретар Запорізької міськради Регіна Харченко підкреслила, що цей візит свідчить про те, що Запоріжжя має фундаментальну підтримку. Вона зазначила, що ЮНІСЕФ системно допомагає місту в різних сферах вже протягом майже трьох років. Це і критична інфраструктура - допомога зі встановленням когенераційних установок на котельнях, ремонтом водогону. Це і галузь освіти. За допомогою ЮНІСЕФ створено 23 цифрових освітніх центрів, відкрито 36 центрів із надолуження освітніх втрат. Проведено капітальний ремонт укриттів гімназії №98 та школи № 15. Введено в експлуатацію укриття у підвальних приміщеннях гімназій №1 та №58. 

Цього року від ЮНІСЕФ виділено кошти на капітальний ремонт 11 укриттів у навчальних закладах та у двох найпростіших укриттях запорізьких шкіл ремонт буде завершено в жовтні. Міжнародні партнери також забезпечують школярів та педагогів обладнанням для дистанційної роботи, ноутбуками, планшетами, шкільним приладдям. Крім того, посприяли з облаштуванням Пунктів незламності, надавали та продовжують надавати іншу системну допомогу.

- Ми дякуємо нашим партнерам. Наша співпраця, ваша підтримка й ті результати, які ми сьогодні бачимо, свідчать про те, що ми разом боремося за демократичні цінності, за життя кожної людини й за майбутнє кожної дитини в нашій країні, - сказала Регіна Харченко.

Візит завершився у Мультифункціональному центрі ЮНІСЕФ, де представники делегації ознайомилися з роботою сучасного безпечного простору. Після цього іноземні гості разом з міською та обласною владою зустрілися з молоддю Запоріжжя – представниками Молодіжного центру, який у Запоріжжі з'явився вперше за всі роки незалежності України, міської Молодіжної ради, учасниками програми Up shift та студентами. Цей захід став гарною платформою для обговорення актуальних питань та можливостей розвитку молодіжних ініціатив у прифронтовому Запоріжжі. Під час зустрічі обговорювалися різні аспекти підтримки молоді, зокрема освітні та соціальні програми, можливості для розвитку навичок та створення нових проєктів. Учасники мали можливість висловити свої думки, поставити запитання та запропонувати ідеї для подальшої співпраці, а також прокачати свою англійську.

Міжнародні гості зазначили, що були приємно вражені візитом до Запоріжжя та високо оцінили роботу міської та обласної влади у прифронтовому місті, зокрема у напрямку реалізації сумісних проєктів з ЮНІСЕФ.

Голова представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Мунір Мамедзаде висловив подальшу готовність реалізувати в Запоріжжі низку проєктів, спрямованих на підготовку до нового опалювального сезону, підтримку комунальних підприємств міста та навчальних закладів.

 

10e80d7b-9fc1-40e0-91ea-bae319ffdf66.jpg a57fabed-ca83-4529-98f1-1566ba918737.jpg d75ef078-cbc4-40d5-bc9a-97bcdd86d35b.jpg 39643981-c42d-4315-976e-11a3e93a2cdb.jpg