Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

27.09.2024 10:35

Комунальники та громадськість дбають про Шевченківський район

2110f636-fc8f-451b-a576-dca7d1abc627.jpg

Як повідомляє відділ житлово-комунального господарства та благоустрою Шевченківської районної адміністрації, з 20 по 26 вересня відповідно до укладених договорів виконавці послуг виконали такі роботи:

  • вивезення гілля – вул. Військбуд (частково);
  • ліквідація «стихійних звалищ» – вул. Героїв Дніпра;
  • покіс трав - вул. Полякова (частково);
  • звалювання дерев на прибудинкових територіях - вул. Полякова, 3б, вул. Магістральна, 74а, 76;
  • обрізка дерев – вул. Чарівна, 105а;
  • ремонт дитячих та спортивних майданчиків – вул. Магістральна,76, Карпенка-Карого, 5а, 5б (частково).

20 вересня під гаслом «Зробимо Україну чистою разом!» у всіх 24 регіонах України пройшла акція з нагоди Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day». Долучилися до неї і шевченківці.

Працівники районної адміністрації  прибрали територію парку ім. академіка В.Я. Клімова. Жителі кварталу №94 навели лад біля ботанічного саду і прочистили річку Суху  Московку в межах території кварталу. Рятувальники Запорізької комунальної спеціалізованої воєнізованої аварійно-рятувальної служби «Кобра» також взяли участь у розчищенні русла річки Суха Московка.

Жителі кварталу №123 спільно з маленькими мешканцям прибрали дитячий майданчик.

За ініціативи голови органу самоорганізації населення мешканці кварталу №94 прибрали прибудинкові території та викосили траву, а жителі кварталу №129 видалили поросль. Жителі кварталу №102 підсипали ями на дорозі по вул. Муравський шлях.

До акції також долучилася молодіжна організація державного підприємства «Івченко-Прогрес». Молодь навела лад у плавневій зоні «Домаха», що на туристичній базі «Прогрес». Прилеглу територію очистили від пластику, скла тошо. Вивезено три легкових причепа сміття.

25 вересня відбулося засідання опікунської ради з питань захисту прав недієздатних або обмежених у дієздатності осіб при Шевченківській районній адміністрації. Розглянуто 2 питання.

25 пройшло засідання комісії з питань захисту прав дитини. Розглянуто 56 питань.

25 вересня, за участі представників районної адміністрації, відбулася робоча зустріч новообраного голови Запорізької міської організації ветеранів Андрія Звегінцева з активом Шевченківської районної організації ветеранів України та керівниками первинних ветеранських організацій району. Обговорювалися питання подальшої співпраці: організації та проведення спільних заходів, а також підвищення рівня поінформованості людей щодо соціального захисту.

Комісія з питань складання актів та видачі довідок з питань проживання/не проживання громадян на території Шевченківського району м. Запоріжжя  здійснила виїзди за 7 адресами. За результатами обстеження складено акти фактичного проживання/не проживання громадян та підготовлено відповідні довідки.

На цьому тижні працівники ветеринарної медицини провели безкоштовну вакцинацію в межах кварталів №92, №94, №100, №109, №120, №121.

Жителі кварталів №115, №124 передали військовим продукти харчування та постільну білизну.

Також продовжується волонтерська діяльність ініціативної групи кварталу №96 на чолі з головою. Шпиталю передали продукти харчування, білизну, в’язані шкарпетки, засоби гігієни тощо.