Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

09.10.2024 14:35

Місто допоможе дитячим будинкам сімейного типу придбати житло

9e19e817-6ebb-40eb-87ab-12cb3025020e.jpg

4 дитячих будинки сімейного типу зможуть отримати власне житло у Запоріжжі.

В обласному центрі продовжують розв'язувати питання забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Придбання житла здійснюють за рахунок державної субвенції та співфінансування з бюджету міста.

Цього року уряд дозволив спрямовувати кошти держсубвенції не лише на місцеві дитячі будинки сімейного типу, а й на купівлю житла для тих з них, які евакуйовані в межах України, а також для створення нових дитячих будинків сімейного типу.

Наразі у Запоріжжі перебувають 3 дитячих будинки сімейного типу з області. Вони приїхали з міст, які знаходяться під окупацією. Родини виявили бажання залишитись у Запоріжжі, але проживають в орендованих помешканнях та вкрай потребують власного житла.

На адресу міської ради надійшли клопотання від громад щодо забезпечення житлом цих дитбудинків. Сьогодні на місцевій комісії під головуванням секретаря міської ради Регіни Харченко ці клопотання були розглянуті та визначена також сума, якої місто потребує з державного бюджету, аби підтримати ці родини та придбати для них будинки. Також житлом планують забезпечити і прийомну родину з Запоріжжя, яка виявила бажання створити на базі своєї сім’ї дитячий будинок сімейного типу.

- Прекрасно, що в нас є така можливість забезпечити ці родини житлом. Запоріжжя не найбезпечніше місто, але це не значить, що в нас немає людей, дітей, які потребують цієї підтримки. Рухаємося в правильному напрямку, - зазначила Регіна Харченко.

Загалом потреба у субвенції складає 33,5 мільйони гривень. Передбачається, що вартість будинку для однієї родини складатиме близько 8,7 млн грн. Для створення нового дитбудинку також буде виділено співфінансування з міського бюджету у розмірі близько 870 тисяч гривень.