Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

11.10.2024 11:50

Пільги на проїзд: інформаційна кампанія у громадському транспорті

13a26949-95fc-474f-a66c-11301fb35054.jpg

Відповідно до чинного законодавства право на пільговий проїзд у громадському транспорті мають учасники бойових дій, учасники та інваліди війни та особи, що супроводжують інвалідів I групи, а також члени сімей загиблих військовослужбовців. Для того, аби підвищити обізнаність містян, зокрема водіїв та перевізників, а також самих ветеранів щодо прав на пільговий проїзд, департамент з питань ветеранської політики запустив інформаційну кампанію. Так, в громадському транспорті Запоріжжя будуть розміщуватися інформаційні плакати з детальної інформацією про законодавчі права ветеранів.

- Ми проводимо роз’яснювальну роботу щодо прав ветеранів та ветеранок на пільговий проїзд, тож розробили такі інформаційні листівки. Також ми плануємо проводити роботу і з водіями – роз’яснюватимемо про необхідність дотримання вимог законодавства в частині пільгового проїзду наших захисників, - розповіла заступниця начальника управління-начальник відділу підтримки ветеранів управління ветеранської політики департаменту з питань ветеранської політики Тетяна Циганок.

На плакатах є інформація щодо категорій ветеранів, які підпадають під дію пільг, та контакти «Єдиної ветеранської лінії». Найближчим часом ця інформація буде розміщена в салонах комунального транспорту, пізніше – і в маршрутних таксі.

- Таким чином кожен водій буде поінформований про ці пільги, і не зможе на свій розсуд приймати рішення, перевозити чи відмовити пільговику. До речі, в законі відсутня норма щодо кількості місць для пільговиків. Департамент ветеранської політики дуже швидко опрацював це питання і вже почалася активна робота, - наголосив учасник бойових дій, радник міського голови, голова Ради ветеранів Запоріжжя Михайло Пирог.

Пільговиків закликають звернути увагу, що наявність відповідних документів є обов'язковою умовою отримання пільгового проїзду. Загалом така інформаційна кампанія покликана не лише захистити права ветеранів та членів їхніх родин, а й сприяти формуванню у суспільстві поваги до їхніх заслуг.