Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

12.10.2024 15:45

Автівка для рятувальної служби "Кобра"

e6774836-74f7-4dcc-8f25-d1c2ed7e2529.jpg

Оперативність та мобільність особового складу є запорукою ефективної роботи будь-якої рятувальної служби. Постійне збільшення надзвичайних ситуацій, які відбуваються в Запоріжжі через військову агресію російської федерації, вимагає задіяння значної кількості спеціального обладнання та техніки.

Одними з перших, хто виїжджає на місця «прильотів»  ракет, а віднедавна й авіабомб, є комунальна міська спеціалізована воєнізована аварійно-рятувальна служба. Розуміючи нагальні потреби рятувальників, Запорізька міська рада передала на баланс «Кобри» автомобіль Ford Kuga 2.0 Diesel AWD   включно з радіостанцією та комплектом зимової нешипованої гуми на 4 колеса.

- Ви наші герої, наші янголи-охоронці. Без вас нам не впоратися ніяк. Саме ви наряду з ДСНС в перші хвилини після жахливих повітряних атак російського агресора рятуєте з-під завалів людей – місто вдячно вам за вашу невтомність. Я також вдячна нашим міжнародним партнерам за розуміння ситуації в Запоріжжі й відчутну підтримку, - звернулася до присутніх секретар Запорізької міської ради Регіна Харченко.

За словами начальника аварійно-рятувальної служби Сергія Орешка, переданий Ford буде оперативно-рятувальною машиною для доставлення особового складу до місць надзвичайних ситуацій, де нема потреби у великому обладнанні й габаритній техніці.

Автівка була надана за програмою розвитку ООН згідно з проєктом "EU4Recovery - Розширення можливостей громад в Україні" та за фінансової підтримки Європейського союзу. Це стало можливим за сприяння Інституту розвитку Запоріжжя.

- Це дуже важлива допомога від наших міжнародних партнерів.  Ми як «Інститут розвитку міста» вже третій рік поєднуємо наші потреби з їхніми можливостями.  Це не перша і не остання допомога для  міської аварійно-рятувальної служби. Вони вже отримували каски, спорядження, обладнання, транспортні засоби. Намагаємося покращити і побутові умови особового складу, надаючи побутову техніку. Автівка, яку рятувальники  отримали сьогодні, допоможе їм оперативніше реагувати на виклики, - зауважила директор комунальної установи «Інститут розвитку м. Запоріжжя» Вікторія Агєнтаєва.

Зауважимо, що частиною підготовки автомобіля було брендування від UNDP (United Nations Development Programme). Доставлення автівки безпосередньо до Запоріжжя здійснив Pulsar Expo.

d3861b1e-d179-458b-857b-9eaca8139156.jpg 9b62a2cc-57a5-4124-94d6-c104d2fef84b.jpg