Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

15.10.2024 12:45

Запорізька Молодіжна рада працює над розробкою програми підтримки молоді

9e0d26c0-54ea-42d8-b1a3-4f39231c485a.jpg

Відбулось п’яте засідання міської Молодіжної ради під головуванням «молодіжного мера» Микити Поліщука.

Перед початком роботи молоді депутати хвилиною мовчання вшанували пам'ять українців, які загинули у війні з росією. Розпочалося засідання з обговорення змін у процесі голосування молодіжних депутатів. У профільних комісіях були напрацьовані декілька варіантів того, яким чином учасники засідання висловлюватимуть свої думки з приводу розглянутих питань. Зокрема, це «мандатна система», розробка нового застосунку для голосування, апгрейд вже існуючих додатків, чат-бот. Під час сьогоднішнього засідання молоді депутати тестували «мандатну систему» - голосування за допомогою карток різного кольору, що означатиме «за», «проти» чи «утримався». Інші варіанти планується розглянути та випробувати під час наступних засідань.

Одним із головних питань порядку денного стало обговорення проєкту Цільової програми молоді на 2025-2027 роки. Її розробкою, окрім членів Молодіжної ради, також займались і представники молоді міста. Головні акценти впродовж наступних трьох років, на думку молоді, мають бути такі: створення умов для всебічного розвитку молоді, підтримка молодіжних ініціатив, зайнятість молоді та розвиток молодіжних центрів, залучення молоді до прийняття важливих рішень для міста тощо. Засідання перервав сигнал "повітряної тривоги", тож роботу депутати продовжили в укритті. 

Основну увагу планується спрямувати на вирішення питання відтоку молоді з міста, більшу залученість молоді до життя міста, підтримку молоді у подоланні наслідків війни і тому подібне. Депутати затвердили проєкт, робота над програмою продовжиться. Її планують подати на розгляд депутатів міської ради у листопаді.    

1e4fdeca-da74-4212-abce-61d57cd3bc68.jpg 60d8aafa-8ab2-4578-813c-95e1ccf7c359.jpg