Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

15.10.2024 14:00

Ініціативна група сформувала склад учасників установчих зборів для утворення Громадської ради

88ca3e44-7b86-4d95-b020-dac4a7e43a1e.jpg

У Запоріжжі продовжується робота над створенням нової Громадської ради при виконавчому комітеті Запорізької міської ради. Відбулось чергове засідання ініціативної групи з підготовки та проведення установчих зборів з формування Громадської ради при виконавчому комітеті міської ради.

Нагадаємо, 9 жовтня відбулось засідання ініціативної групи, на якому було розглянуто подані документи. Сьогодні відбулось ще одне засідання. Загалом для участі в установчих зборах заяви та документи до них подали 43 органи громадянського суспільства. Тепер, за підсумками двох засідань, на основі розгляду поданих заяв та документів, ініціативною групою було сформовано остаточний список кандидатів до складу Громадської ради, які можуть брати участь в установчих зборах, які планується провести 25 жовтня. Він складається з 38 представників органів громадянського суспільства. Представникам п`яти громадських організацій відмовлено через невідповідності в документах. 

- Ми прийшли до формування переліку громадських організацій, представники яких готові стати членами Громадської ради при виконкомі. На сьогодні до списку входять 38 кандидатів. Під час установчих зборів представники громадськості сформують склад Громадської ради шляхом рейтингового голосування. До її складу увійдуть 35 людей, - сказала секретар міської ради Регіна Харченко.

Секретар міської ради зазначила, що заяви на участь в установчих зборах подали представники дуже потужних громадських організацій. З початку повномасштабного російського вторгнення вони багато зробили для допомоги Запоріжжю та запоріжцям, і продовжують працювати у цьому напрямку.

- Громадська рада має стати потужним, не заполітизованим органом, який доноситиме думку громадян до міської влади. Сподіваюсь, що саме так обов’язково і буде, - наголосила Регіна Харченко. 

Нагадаємо,  склад Громадської ради буде сформовано на установчих зборах. До складу Громадської ради може бути обрано не більше ніж по одному представнику від кожного органу громадянського суспільства.

Виконавчий комітет створив ініціативну групу з підготовки та проведення установчих зборів з формування складу Громадської ради при виконавчому комітеті Запорізької міської ради. До неї увійшли представники органів місцевого самоврядування та громадськості. Головою ініціативної групи було обрано голову благодійної організації «Мережа 100 відсотків життя. Запоріжжя» Ірину Дорошенко.

На засіданні ініціативної групи було затверджено Повідомлення про проведення установчих зборів, форми заяв та документів для участі в установчих зборах. Також ініціативна група затвердила кількісний склад нової Громадської ради, яка складатиметься не більше ніж з 35 осіб.

Представники всіх інститутів громадянського суспільства міста мали можливість подати заяви для участі в установчих зборах. Прийом документів на участь в установчих зборах здійснювався з 11 по 26 вересня.

Ініціативна група, на основі перевірки поданих громадськими організаціями документів, має затвердити список кандидатів до складу Громадської ради, які можуть брати участь в установчих зборах, та список представників інститутів громадянського суспільства, яким відмовлено в участі в установчих зборах, із зазначенням підстави для відмови.