Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

16.10.2024 12:00

Енергетики постійно працюють над відновленням електропостачання після обстрілів

50024906-7e92-44ed-9e4a-ed66cac9e5d5.jpg

Ситуація в енергетиці зараз хвилює більшість запоріжців. І вона значною мірою залежить від роботи «Запоріжжяобленерго». Саме тому інформуємо про роботу енергетиків, використовуючи розміщену компанією офіційну інформацію.  

За інформацією ПАТ «Запоріжжяоблерерго», понад 30 тисяч споживачів, що знеструмлювалися через російські обстріли, заживило «Запоріжжяобленерго» протягом першої половини жовтня

- Руйнування в наших електромережах через рашистські обстріли, на жаль, вже давно стали для нас буденним явищем. Та наприкінці вересня, коли країна-терорист вперше завдала по Запоріжжю ударів КАБами, роботи в запорізьких енергетиків додалося, - зазначає керівник ПАТ «Запоріжжяобленерго» Андрій Стасевський.

Ворожі атаки спричиняють пошкодження повітряних ліній електропередач або іншого електрообладнання, знеструмлення значної кількості споживачів. Енергетики постійно роблять все можливе для того, щоб оперативно відновити електропостачання споживачів.

- Що важливо – жоден з них не був знеструмленим більш як добу. Аби заживити людей якомога швидше, завжди маємо на чергуванні бригади, які розпочинають роботу одразу після дозволу від фахівців ДСНС – адже рятувальники мають першими обстежити місця «прильотів» та пересвідчитися, що подальшої небезпеки немає, Щойно маємо допуск – байдуже, день чи ніч, - приступаємо до ремонту та не зупиняємось, поки не заживлені всі споживачі, - наголошує Андрій Стасевський.

За словами керівника «Запоріжжяобленерго», самотужки компанії навряд чи вдалося закупити все необхідне. Та завдяки гуманітарній допомозі зі створеного за ініціативи Міністра енергетики Германа Галущенка Фонду енергетичної підтримки України, наразі енергетики отримали додаткову спецтехніку, обладнання, що допомагає виконувати відновлювальні роботи.

 - Дякую за підтримку Міненерго та міжнародним партнерам. Дякую за розуміння нашим споживачам. І дякую нашим працівникам за самовіддану працю. Робимо й надалі робитимемо все, щоб, попри ворожі обстріли, у мешканців Запорізького краю було світло, - говорить Андрій Стасевський.