Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

17.10.2024 11:30

Міська влада надає допомогу постраждалим від обстрілів

2d5f9f17-a6f8-496e-8d32-5e4c5c33ee53.jpg

Станом на 14 жовтня надано допомогу на суму понад 400 тисяч гривень семи мешканцям Запоріжжя, чиї домівки були пошкоджені внаслідок воєнних дій.

Підтримка містян, чиї домівки постраждали під час масованих ворожих атак керованими авіаційними бомбами, стала можливою завдяки виділенню коштів під час позачергової сесії міської ради.

Нагадаємо, позачергова сесія була скликана для оперативного прийняття рішень на підтримку постраждалих містян. Під час засідання було прийнято важливі управлінські рішення для людей, які постраждали від авіаударів. Зокрема, виділено понад 21 мільйон гривень. Так, кожен власник домогосподарства отримає 58,4 тисячі гривень, на які можна полагодити власну оселю.

Наразі семеро постраждалих цю допомогу вже отримали. Ще 81 людина подала заяву, які на сьогодні знаходяться на опрацюванні.

Зазначимо, що ця фінансова підтримка є частиною комплексної програми, розробленої спільно з Запорізькою обласною військовою адміністрацією, яка включає вісім пакетів послуг для відновлення пошкоджених приватних будинків та багатоповерхівок. Зокрема, до програми входять такі види допомоги:

  • проведення робіт комунальними службами, громадськими організаціями;
  • відновлювальні роботи коштом Фонду Енергоефективності, програма «ВідновиДІМ»;
  • заміна вікон гуманітарними організаціями;
  • грошова компенсація за програмою єВідновлення.

Пакети допомоги адаптовані відповідно до типу будівлі та права власності на житло, забезпечуючи індивідуальний підхід до кожної ситуації. Міська влада продовжує працювати над подальшою підтримкою всіх постраждалих, які потребують допомоги у відновленні свого житла після ворожих обстрілів.