Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

17.10.2024 15:00

У 2024 році матеріальну допомогу отримали понад 11 тисяч запоріжців

ebdfc277-c73d-454c-8435-72e7deb54586.jpg

У департаменті соціального захисту населення міськради підбили підсумки реалізації окремих заходів Міської комплексної програми соціального захисту населення м. Запоріжжя за дев’ять місяців  2024 року.

- Триває  реалізація Міської комплексної програми соціального захисту населення міста Запоріжжя на 2022-2024 роки, яка являє собою комплекс заходів, що здійснюються на місцевому рівні в доповнення до державного соціального забезпечення. На виконання завдань Програми за січень-вересень 2024 року використано близько  75 мільйонів гривень, що становить 66,5% від запланованого на рік (112 млн 190 тис. грн). За дев’ять місяців поточного року різного виду матеріальну допомогу отримали понад  11 тисяч громадян. Це  діти, особи з інвалідністю, багатодітні родини, ветерани війни та інші категорії населення. За січень-вересень на цю допомогу з міського бюджету спрямовано майже 40 мільйонів гривень. Сюди входить допомога за особистими зверненнями на прожиття, лікування та інші нагальні потреби соціально вразливих верств населення. З цієї суми 1,3 млн грн адресної разової  матеріальної допомоги  надано  86 громадянам (15 тис. грн кожному), у яких житло пошкоджене внаслідок ракетних обстрілів, диверсій тощо, спричинених військовою агресією російської федерації, - розповів перший заступник начальника департаменту соціального захисту населення Запорізької міської ради Юрій Швець.

Стосовно інших витрат. Програмою передбачена соціальна підтримка Захисників та Захисниць України, а також членів родин загиблих (померлих) військовослужбовців. Це надання матеріальної допомоги особам з інвалідністю та учасникам бойових дій на лікування отриманого поранення, хвороби, пов'язаних з проходженням військової служби та захистом Батьківщини, на що з бюджету спрямовано більше 20 млн грн.

За 9 місяців поточного року проведено компенсацію за пільгові перевезення  комунальним транспортом загального користування – 10 млн грн.

Інші видатки за Міською комплексною програмою соціального захисту населення стосуються фінансової підтримки громадських об'єднань ветеранів, Почесних громадян міста Запоріжжя, роботи Запорізького міського центру соціальних служб, соціальні послуги, спрямовані на попередження потрапляння у складні життєві обставини та їх подолання, підтримку внутрішньо переміщених осіб. Також за рахунок коштів бюджету Запорізької міської територіальної громади забезпечується  виплата компенсації людям, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, особам та дітям з інвалідністю, хворим, не здатним до самообслуговування.

Окремо варто зупинитися на видах соціальної допомоги мешканцям, житло яких було зруйноване або стало непридатним до проживання внаслідок ракетних обстрілів, диверсій тощо, спричинених військовою агресією російської федерації. Для їх фінансової підтримки з січня 2023 року діє спеціальна Програма надання матеріальної допомоги. У 2024 році за цією Програмою департаментом соціального захисту населення міськради надано матеріальну допомогу 406 громадянам на загальну суму понад 36 мільйонів гривень.

fb036e7f-b13b-4be3-b3cb-9252c4b4befc.jpg