Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

17.10.2024 14:50

Інклюзивність та безбар'єрність на робочому місці можлива за підтримки служби зайнятості

1fd6df42-a2bd-4fd3-9c63-c8585dff1c74.png

Другий рік поспіль для роботодавців діє державна програма щодо компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю. Програма дає можливість роботодавцям створити робочі місця максимально комфортні та безпечні, зокрема шляхом придбання для працівників з інвалідністю необхідні їм меблі, обладнання, допоміжні засоби, а держава, в свою чергу, компенсує їх вартість.

Від початку дії програми 20 роботодавців нашої області вже скористались такою можливістю та отримали майже 1,3 млн грн компенсації від держави за облаштування робочих місць.

 - Інструменти цієї програми сприяють створенню безбар’єрного простору у сфері трудових відносин та збільшенню можливостей на ринку праці для людей з інвалідністю. Компенсація за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю допоможе зекономить кошти, які роботодавець зможе використати на розвиток підприємства, – розповіла директорка Запорізького обласного центру зайнятості Зінаїда Бойко

Розмір компенсації:

- до 106,5 тисяч грн за облаштування одного робочого місця особи з інвалідністю 1 групи;

- до 71 тис грн за облаштування одного робочого місця особи з інвалідністю 2 групи».

Все про компенсацію за облаштування робочого місця особи з інвалідністю за посиланням.

 Звертаємо увагу, що подати заявку та отримати таку компенсацію роботодавці можуть також через портал Дія.

Додаткову інформацію можна отримати у Contact-центрі Запорізького обласного центру зайнятості за номером  0 800 33 67 28 або за адресою Запорізької філії Запорізького обласного центру зайнятості вул. Рекордна 16б, м. Запоріжжя, тел. 0612190331, 0500292474.