Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

17.10.2024 15:15

18 жовтня – Європейський день боротьби з торгівлею людьми

3dd5b16b-cade-40f7-a580-8a4b47cb1766.jpg

Щороку 18 жовтня відзначається Європейський День боротьби з торгівлею людьми, започаткований Європейським Парламентом у 2007 році.

Цей день – важливе нагадування про необхідність об'єднання зусиль у боротьбі з торгівлею людьми, наданні допомоги постраждалим та переслідуванні злочинців.

В умовах війни та вимушеного переміщення проблема торгівлі людьми в Україні стає ще більш актуальною. Через вплив збройного конфлікту рф, внутрішнє переміщення та економічний спад люди стає більш уразливим до експлуатації. Важливо бути пильними, знати свої права та способи захисту.

Міністерство соціальної політики України, як національний координатор у сфері протидії торгівлі людьми, нагадує про важливість підвищення обізнаності щодо небезпек та алгоритму дій у разі потрапляння в ситуацію торгівлі людьми.

Зокрема, цілодобово та безкоштовно діє «гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей – 1547.

Для більш детального ознайомлення з питаннями протидії торгівлі людьми, а також практичними рекомендаціями можна ознайомитися у доданих файлах.

Додаток 1

Додаток 2

Додаток 3

Додаток 4

Додаток 5

Додаток 6

Додаток 7