Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

18.10.2024 09:15

Триває благоустрій Комунарського району

fdb1316b-c0dc-4bcb-8fd7-1032b07d6d98.jpg

До виконання робіт залучаються працівники комунальних підприємств та підрядних організацій.

Як повідомили в Комунарській райадміністрації, впродовж тижня фахівцями районної дільниці ШЕД № 6 КП «ЕЛУАШ» щоденно велась робота з утримання зупинок громадського транспорту  (53 зупинок).  Також виконувалися роботи з очищення тротуару від наносного ґрунту та випадкового сміття по пр. Соборному, вул. Чумаченка,  вул. Парамонова та вул. Північнокільцевій.

"Елуашівці" також додатково встановили 4 лавки у Південному мікрорайоні. Виконали роботи з поточного дрібного ремонту проїжджої частини дороги та тротуару на перехресті вул. Чумаченка та Олімпійської.

Спецтехнікою «Джонстон» працівники КП «ЕЛУАШ» очищали дороги під бордюром по пр. Соборному, вулицях С. Серікова, Космічній, Чумаченка, Закарпатського легіону, Парамонова, Дослідній станції, О. Говорухи та Набережній магістралі.

Тривають роботи  з облаштування  пішохідного переходу по вул. Володимира Українця (в районі ринку «Торгсервіс»).

Робітники районної дільниці КРБП «Зеленбуд» щоденно очищали газони від  сміття на площі понад 280 тис. кв. м та  250 урн, прибирали місця масового відпочинку громадян: парки ім. Ю. Гагаріна та по вул. Нагнибіди - вул. Володимира Українця та сквери.

Впродовж тижня "зеленбудівці" прополювали квітники та лунки біля дерев та чагарників, косили траву, підмітали доріжки в парках та скверах, збирали сміття.

Фахівці КП «Запоріжміськсвітло» виконали роботи з огляду та наладки мереж зовнішнього освітлення за заявками, які надійшли до контакт-центру «15-80». А також провели поточний ремонт та огляд світлофорів і дорожніх знаків по Набережній магістралі та вул. Привокзальній.

Працівники КП «Запоріжелектротранс» виконали роботи з прибирання кінцевих зупинок 3 та 4 Південного м/р, по вул. Чумаченка та Сімферопольському шосе.

Крім того, підрядні організації продовжують поточний ремонт  доріг по вул. Північнокільцевій, вул. Закарпатського легіону та Культурній. Підрядники також протягом тижня виконали роботи з підбору сміття по вул. Чумаченка, 41, вул. Нагнибіди,11. 

Разом з тим спеціалісти Комунарської районної адміністрації взяли участь у комісійному обстеженні під’їзду житлового будинку № 5а по вул. В. Українця щодо визначення технічної можливості переоснащення даного під’їзду та можливості встановлення пандуса з дотриманням вимог державних будівельних норм. 

Продовж тижня також виконувався щоденний об’їзд території району щодо його санітарного стану. Порушників вимог Типових правил благоустрою попереджено про дотримання вимог чинного законодавства.