Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

22.10.2024 16:45

Відбулось засідання виконавчого комітету міської ради

6b0154c7-1ad4-4e02-ad1e-87f8858df71c.jpg

Сьогодні відбулось чергове засідання виконавчого комітету міської ради, яке пройшло під головуванням секретаря міської ради Регіни Харченко. До порядку денного було включено 107 проєктів рішень. Вони стосувалися різних сфер життєдіяльності міста, роботи міського господарства.

Більшість питань – розгляд проєктів рішень міської ради, які планується затвердити на черговій сесії міської ради. Серед них внесення змін до бюджету міста, міських бюджетних програм, які стосуються житлово-комунального господарства, освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, допомоги мешканцям постраждалих будинків. Виконком погодив винесення цих проєктів на сесію.

- Сьогодні пріоритет у прийнятті рішень – питання потреб життєзабезпечення міста. Також рішення стосуються допомоги людям, житло яких постраждало від обстрілів, - зазначила Регіна Харченко.

Зокрема виконавчий комітет погодив винесення на затвердження сесії змін до Програми надання фінансової підтримки мешканцям м. Запоріжжя, житло яких було зруйноване або стало непридатним до проживання внаслідок ракетних обстрілів, диверсій тощо, спричинених військовою агресією російської федерації, затвердженої рішенням міської ради.

Фінансування програми у 2024 році планується збільшити на понад п’ять з половиною мільйонів гривень.   Зазначимо, це програма, яка передбачає щомісячні виплати у десять тисяч гривень власникам житла, яке було зруйноване або стало непридатним для проживання внаслідок російських обстрілів.

Секретар міської ради подякувала представникам всіх міських служб, які беруть постійну участь у ліквідації наслідків обстрілів. Зокрема Міської спеціалізованої аварійно-рятувальної служби, КП «Запоріжремсервіс», департаменту соціального захисту населення, департаменту  з управління ЖКГ, районних адміністрацій міської ради тощо.

- Хочу звернутися до профільних заступників, до керівників підрозділів. Якщо у вас є можливість додатково підтримати людей, які беруть участь у ліквідації наслідків «прильотів», виплатити їм премію. Зробіть це. Для нас зараз важливо зберегти людей, які постійно залучені до такої роботи, - сказала Регіна Харченко.

Також Регіна Харченко висловила слова вдячності міжнародним партнерам, благодійним, гуманітарним організаціям, які постійно підтримують Запоріжжя. Зокрема Товариству Червоного хреста України, благодійним організаціям «Посмішка», «Проліска ЮА», «Право на захист», «Артак» тощо. 

Також було прийнято ще низку важливих рішень виконавчого комітету. Зокрема внесені зміни до переліку підприємців, отримувачів фінансової підтримки. Тепер ще 18 підприємців протягом року отримуватимуть від міста компенсацію по відсотках на кредити, отримані у «Приватбанку» на розвиток бізнесу або поповнення обігових коштів. Це частина реалізації державної програми пільгового кредитування підприємців «Доступні кредити 5-7-9%».

Продовжується благоустрій міста. Один з напрямків – демонтаж незаконних тимчасових споруд, встановлених без жодних дозвільних документів. На засіданні виконавчого комітету були прийняті понад двадцять рішень щодо демонтажу таких споруд. Частина з них розташована на проспекті Соборному. Їх демонтаж здійснюватиметься у рамках реалізації проєкту «Європейський проспект», який є частиною концепції «Сенси Запоріжжя» на 2024-2026 рік, розробленої та затвердженої за ініціативи секретаря міської ради Регіни Харченко.

Також згідно з рішенням виконавчого комітету міської ради КП «Запоріжремсервіс» отримає понад три тисячі листів шиферу, 180 кілограмів саморізів з місцевого матеріального резерву, що призначений для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Ці матеріали будуть використовуватись комунальниками для ліквідації наслідків ворожих обстрілів.