Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

26.10.2024 15:00

Для творчої молоді Запоріжжя відкрили безкоштовну аудіовізуальну студію

c17ebf73-3108-408b-8e3d-8ccc19d0deb6.jpg

26 жовтня в Запорізькому фаховому музичному коледжі ім. П. І. Майбороди відбулася презентація проєкту аудіовізуальних студій «KONTENTA» для розвитку підлітків і молоді у сфері креативних індустрій.

ГО «Культурна платформа Закарпаття» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) протягом 2024 року відкрила в Україні вже 18 студій з 20 запланованих. Наразі проєкт функціонує в Чернігівській, Київській, Харківській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Полтавській, Миколаївській, Львівській та Одеській областях. Відсьогодні запорізька молодь також має можливість на безоплатній основі проводити індивідуальну студійну роботу, групові освітні та культурні події, записувати вокал і музичні інструменти, знімати відеоблоги, подкасти та прямі ефіри.

- У період підвищення негативного впливу тривоги на суспільство створення можливостей для самореалізації підлітків та молоді є критично важливим для забезпечення добробуту не тільки молодого покоління, але й усієї країни. Активна й освічена молодь відіграє ключову роль у підтримці громадських ініціатив, сприянні розвитку демократії та відкритого суспільства, — зазначає  голова правління ГО «Культурна платформа Закарпаття» Євген Забарило.

В рамках презентації проєкту команда ГО «Культурна платформа Закарпаття» навчила учасників події користуватися програмним забезпеченням Ableton Live для професійної роботи зі звуком, записувати себе та навколишнє середовище, а також створювати музику прямо на локації.

Під час тренінгу-інструкції «Як працювати на студії» фахівці коледжу, музичних шкіл та амбасадорів проєкту дізналися про всі тонкощі взаємодії з технічним обладнанням студії.

KONTENTA працюватиме за графіком коледжу ім. П. І. Майбороди, тож молодь Запоріжжя зможе безплатно скористатись усім обладнанням у відповідні робочі години.

Зазначимо, що проєкт аудіовізуальних студій «KONTENTA» функціонуватиме за моделлю соціальної франшизи: ГО «Культурна платформа Закарпаття» буде допомагати молодіжним центрам у встановленні та запуску студій, а також менторити та підтримувати їх подальшу діяльність.