Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

28/08/2008

Рішення виконавчого комітету від 28.08.2008 № 375 «Про затвердження тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій по житловому фонду комунальної власності м. Запоріжжя»

Відповідно до Законів України “Про місцеве самоврядування в Україні”, “Про житлово-комунальні послуги”, постанови Кабінету Міністрів України від 12.07.2005 №560 “Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій і типового договору про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій”, виконавчий комітет Запорізької міської ради
ВИРІШИВ:
1.  Затвердити з 01.09.2008:
1.1. Типовий перелік послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій по житловому фонду комунальної власності м.Запоріжжя (додаток 1).
1.2. Тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій по житловому фонду комунальної власності м. Запоріжжя в розрізі кожного будинку окремо (додаток 2).
1.3. Порядок та періодичність надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій з визначенням невід'ємної частини договору між виконав-цем та споживачем послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій (додаток 3).
2. Визначити виконавцями послуг з утримання будинків і споруд, прибудинкових територій та управління будинками – комунальні підприємства “Виробниче ремонтно-експлуатаційне житлове об'єднання №1- 11,13” та комунальне підприємст-во “Ремонтне експлуатаційне підприємство по обслуговуванню гуртожитків”.
3. Впродовж місяця, наступного за звітним, у разі збільшення або зменшення фактичних витрат по будь якому будинку або гуртожитку виконавці послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій зобов'язані здійснювати перерахунок за фактично надані у звітному місяці послуги відповідно до порядку і періодичності (п.1.3. цього рішення) та вимог нормативів, норм, стандартів, порядків і правил згідно із законодавством, при цьому рівень рентабельності по тарифах на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій не повинен перевищувати 3-х відсотків.
4. При введені нового тарифу нарахування послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій за перший місяць провести на рівні фактично наданих послуг у попередньому місяці.
5. Оплата послуг за періодичну повірку, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж після повірки) квартирних засобів обліку води та теплової енергії здійснюється на договірній основі за додаткову плату (додаток 4).
6. Встановити, що для населення, яке мешкає в житлових будинках, що визнані в установленому порядку ветхими та аварійними, застосовується граничний розмір тарифу на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій у розмірі 0,85 грн. (з ПДВ) за 1 кв.м. загальної площі.
7. Управлінню житлового господарства міської ради (Чернеченко М.Г.) та фінансовому управлінню міської ради (Малиш В.І.) відпрацювати механізм відшкодування втрат комунальних підприємств “Виробниче ремонтно-експлуатаційне житлове об'єднання №№1- 11,13” та комунального підприємства “Ремонтне експлуатаційне підприємство по обслуговуванню гуртожитків”, що обслуговують аварійні та ветхі будинки та споруди.
8. Управлінню житлового господарства міської ради (Чернеченко М.Г.) згідно відпрацьованого механізму підготувати бюджетний запит на 2009 рік по потребі в коштах на відшкодування втрат, зазначених у п.7., з обґрунтованими розрахунками.
9. Комунальним підприємствам “Виробниче ремонтно-експлуатаційне житлове об'єднання №1- 11,13” та комунальному підприємству “Ремонтне експлуатаційне підприємство по обслуговуванню гуртожитків” щоквартально подавати звітні матеріали до управління житлового господарства міської ради щодо фактичних витрат на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій за їх типом з метою подальшого проведення аналізу відповідності затвердженого тарифу.
10. Управлінню житлового господарства міської ради (Чернеченко М.Г.) щоквартально до 30 числа місяця, наступного за звітним, підготовлені зведені звітні матеріали (у розрізі по підприємствах) подавати до головного економічного управління міської ради.
11. Вважати такими, що втратили чинність:
- рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради від 28.07.2005 № 260 “Про встановлення плати на послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій”;
- пункт 2 рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради від 31.08.2006 №322 “Про встановлення тарифів на вивезення твердих побутових відходів Запорізь-кого комунального автотранспортного підприємства 082801 “Комунсантрансекологія” та внесення змін до рішення виконкому міської ради від 28.07.2005 №260 “Про встановлення плати на послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій”.
12. Управлінню з питань внутрішньої політики міської ради (Коренков П.Є.) оприлюднити дане рішення в засобах масової інформації.
13. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Дорофеєва О.М.

Перший заступник міського голови
з питань діяльності виконавчих
органів ради
В.Ф.Грищенко

Додатки 1, 3 та 4 до рішення виконавчого комітету від 28.08.2008 №375

Тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових терито-рій по житловому фонду комунальної власності м. Запоріжжя в розрізі кожного будинку окремо