Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

13/02/2008

Рішення міської ради від 13.02.2008 № 54 «Про затвердження Програми реалізації державної політики підтримки розвитку підприємництва та торгівлі в 2008-2010 роках»

Керуючись Законом України „Про державну підтримку малого підприємництва”, Бюджетним кодексом України, розпорядженням Кабінету Міністрів України „Про схвалення Концепції застосування програмно-цільового методу в бюджетному процесі” від 14.09.2003 № 538р та з метою забезпечення реалізації державної політики у сфері підтримки підприємництва, забезпечення контролю за дотриманням правил торгівлі в місті Запоріжжі Запорізька міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Затвердити Програму реалізації державної політики підтримки розвитку підприємництва та торгівлі в 2008-2010 роках (додаток 1).
2. Затвердити розподіл видатків бюджету м. Запоріжжя на 2008-2010 роки за бюджетною програмою по управлінню розвитку підприємництва, торгівлі та послуг Запорізької міської ради (додаток 2).
3. Програму реалізації державної політики підтримки розвитку підприємництва та торгівлі на 2007-2009 роки, яка затверджена рішенням міської ради від 31.01.2007 року №43 «Про затвердження Програми реалізації державної політики підтримки розвитку підприємництва та торгівлі на 2007-2009 роки» зі змінами та доповненнями, вважати такою, що втратила чинність в частині показників 2008-2009 років.
4. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Гриценка В.В та постійну комісію міської ради з питань розвитку підприємництва, торгівлі, побутового обслуговування населення та захисту прав споживачів (Котов В.І.)


Міський голова Є.Г.Карташов

  Додаток 1
до рішення міської ради
13.02.2008 № 54

Програма
Реалізації державної політики підтримки розвитку підприємництва та торгівлі в 2008-2010 роках

1. Загальні положення

Управління реалізує повноваження виконавчих органів міської ради з питань державної підтримки розвитку підприємництва, реалізації державної регуляторної політики, регулювання та координації діяльності підприємств торгівлі та послуг, насичення споживчого ринку міста товарами і послугами.

2.Головний розпорядник

Управління розвитку підприємництва, торгівлі та послуг Запорізької міської ради.

3.Законодавча база

1.  Бюджетний кодекс України.
2.   Закон України “Про державну підтримку малого підприємництва”.
3.   Розпорядження Кабінету Міністрів України від 14.09.2002 № 538-р
“Про схвалення Концепції застосування програмно-цільового методу в бюджетному процесі ”.
4.   Закон України “Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності”.
5.   Закон України “Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності”.
6.   Декрет Кабінету Міністрів України “Про місцеві податки і збори”.

4.Мета програми

Управління реалізує повноваження виконавчих органів міської ради з питань: державної підтримки розвитку підприємництва, реалізації державної регуляторної політики, регулювання та координації діяльності підприємств торгівлі і послуг, насичення споживчого ринку міста товарами і послугами.

  5.Завдання програми

Забезпечення протягом 2008 -2010 років контролю за організацією та діяльністю місцевих ринків, організацію ярмарок, сприяння створенню підприємств торгівлі, побутового обслуговування, проведення моніторингу цін на основні продукти харчування з метою відстеження цінової ситуації на споживчому ринку міста, забезпечення дотримання затвердженого порядку ціноутворення, контролю за виконанням програм розвитку малого підприємництва, розвитку торгівлі, ресторанного господарства та сфери послуг, вдосконалення функціонування ринків, контролю за здійсненням державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності, поповнення бюджету за рахунок видачі дозволів на розміщення об'єктів сфери обслуговування, встановлення оптимальних розмірів ставок, торгових патентів, єдиного та фіксованого податків, ринкового збору.

6.Очікуваний результат

Забезпечення протягом 2008-2010 років:
- зменшення кількості скарг громадян;
- розширення мережі підприємств торгівлі та з надання послуг населенню, що сприятиме зростанню доходу бюджету від видачі дозволів на розміщення об'єктів сфери обслуговування та щорічному зростанню обсягів товарообороту та реалізації послуг населенню;
- кількість виявлених порушень під час перевірок об'єктів сфери обслуговування планується зменшити за рахунок посилення роз'яснювальної та профілактичної роботи;
- забезпечення повного та своєчасного реагування на скарги та звернення громадян;
- цільове використання бюджетних коштів.

7. Джерела фінансування

Фінансування на виконання зазначеної програми здійснюється за рахунок надходжень бюджету міста Запоріжжя.
Обсяг асигнувань складає:
- на 2008 рік – 720800 грн.
- на 2009 рік – 761886 грн.
- на 2010 рік – 803790 грн.

Секретар ради Ю.В.Каптюх

 

 Розподіл видатків до рішення міської ради від 13.02.2008 №54

 

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення