Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

26.01.2024 10:10

Захист прав дітей - у пріоритеті

65b362ac1fcc9__захист-прав-дитин.jpg

У Дніпровському районі Запоріжжя відбулось засідання комісії з питань захисту прав дитини, під час якого було розглянуто 70 звернень.

Надання дозволів на продаж житла або його дарування, зміна прізвища неповнолітньому, надання статусу дитини, що постраждала через війну, порядок участі у вихованні та спілкуванні з малолітньою дитиною -  з такими запитами до комісії з питань захисту прав дитини звертаються жителі Запоріжжя. Її діяльність спрямована на захист прав та інтересів дітей. Представники комісії розповідають: питань, з якими звертаються родини, стає дедалі більше. Цього разу під час засідання розглянули сімдесят звернень. Більшість з них стосувалися надання статусу дітям,  які постраждали  внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

- Будь-який громадянин може звернутися до адміністрації з заявою щодо відстоювання інтересів та прав дітей, ми розглядаємо і заяви громадян, і ухвали судів. Також можна звернутися електронною поштою, адже ті громадяни, які перебувають за межами України, також мають право на розгляд питань за місцем колишнього проживання, або за місцем знаходження майна. Заяви надходять до адміністрації, потім  вони надаються до служби у справах дітей, де служба проводить значну роботу щодо їх підготовки до засідання комісії. Розгляд заяв комісією - це вже остаточний етап у вирішенні питання, - розповіла начальниця відділу служби у справах дітей Дніпровської райадміністрації Наталія Попсуєва.