Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

16.02.2024 14:20

Школярі висадили «квіти перемоги»

65cf4a3a8322a__IMG_9372.JPG

Запорізька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 15 стала активним учасником другого етапу всеукраїнського благодійного проєкту для дітей України під назвою Flowers4School та отримала понад 1,5 тисячі цибулинок голландських тюльпанів та першоцвітів.

Проєкт Flowers4School був започаткований ще у 2022 році благодійним фондом «Флоріум Фундація» задля підтримки дітей під час війни за допомогою краси квітів.

У рамках першого етапу учні усіх шкіл, які взяли у ньому участь, отримали бокси з 50 цибулин тюльпанів. Під час другого етапу правила дещо змінилися – з квітня по вересень 2023 року потрібно було на сайті організаторів робити благодійні внески у розмірі 10 грн за 1 цибулинку. До цього активно долучилися школярі, їх батьки, вчителі та навіть випускники. В результаті 15-та школа задонатила більше за інші освітні заклади Запоріжжя та отримала 1 508 цибулинок «квітів перемоги».

Для висадки такої кількості рослин на території школи обрали окрему ділянку. З її оформленням навчальному закладу допомогла ГО BELUGA.UA. Представники організації розробили та створили на ділянці п’ять клумб. Сьогодні діти разом з батьками й вчителями, представниками міської влади й ГО BELUGA.UA висадили там «квіти перемоги».

- Серед усіх шкіл саме 15-та школа отримала найбільшу кількість цибулинок тюльпанів. На території навчального закладу створили чудову локацію, де будуть рости «квіти перемоги». Ми дуже вдячні ініціаторам та організаторам проєкту, а також представникам ГО BELUGA.UA, які долучилися до нього, - зазначив заступник міського голови Анатолій Васюк.

У 15-їй школі приділяють велику увагу озелененню території, тому колектив закладу та учні активно долучаються до подібних акцій.

- Наша школа дуже гарна, а буде ще красивіша. Ми сьогодні висадили багато цибулинок весняних квітів. Вони виростуть, розквітнуть та будуть наближати нашу перемогу. Важливо також і те, що цей проєкт об’єднав учнів, їхніх батьків, учителів, випускників нашої школи та благодійників, - підкреслила директорка школи Оксана Кириченко.

Педагоги 15-ї школи зазначають, що цей проєкт також допомагає дітям у навчанні, дослідженні світу та природи. Вони з нетерпінням чекають повернення своїх учнів до школи, щоб разом спостерігати, як ростуть та розквітають «квіти перемоги».

IMG_9315.jpg IMG_9331.jpg IMG_9334.jpg IMG_9347.jpg IMG_9353.jpg IMG_9367.jpg IMG_9407.jpg IMG_9418.jpg IMG_9425.jpg IMG_9429.jpg