Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

16.02.2024 14:15

У Комунарському районі наводять лад

65cf4a6de85ae__ЕЛУАШ.jpg

Як розповіли в райадміністрації, у Комунарському районі комунальники протягом минулого тижня обрізали дерева, прибирали сміття, вивозили гілля та листя тощо.

Так, протягом звітного періоду фахівці районної адміністрації разом з представниками управління з питань екологічної безпеки міської ради та КРБП «Зеленбуд» провели обстеження аварійних та сухостійних дерев по вул. Космічній з метою подальшої підготовки актів на їх видалення.

Крім того, фахівці відділу житлово-комунального господарства та благоустрою районної адміністрації провели обстеження вулично-шляхової мережі Комунарського району. За його результатами виявлено небезпечні аварійні пошкодження дорожнього покриття. Відповідну інформацію направлено до департаменту муніципального управління міської ради як головному розпоряднику бюджетних коштів з питання ремонту доріг у м. Запоріжжя.

Працівники КП «ЕЛУАШ» виконували ручне очищення тротуару по проспекту Соборному. А також очистили дорогу по пр. Соборному та по вул. Космічній від наносного грунту та випадкового сміття. По Набережній магістралі «елуашівці» очистили дощеприймальники. Крім того, щоденно велась робота з утримання 57 зупинок громадського транспорту.

Протягом звітного періоду працівники КРБП «Зеленбуд» щоденно виконували очищення газонів від сміття на території площею 200000 кв. м, підмітали доріжки в парках ім. Ю. Гагаріна та по вул. Володимира Українця, біля районної адміністрації та у скверах по вул. Культурній та по вул. Космічний на загальній площі 13750 кв. м, щодня очищували 240 урн. Крім того, комунальники зібрали опале листя на території 9400 кв. м в парку по вул. В. Українця – Нагнибіди та по вул. Ситова.

Протягом тижня з території району було вивезено 2,9 т сміття, 5,9 т гілля та 3,7 т листя.

«Зеленбудівці» виконали обрізку 378 дерев по вулицям: В. Українця, Європейській, Космічній, Парамонова та в парку ім. Ю. Гагаріна. А також провели формувальну обрізку 220 кущів у парку по вул. Нагнибіди – вул. В. Українця та по вул. В. Українця. Крім того, вирубили поросль дерев та чагарників на території від вул. Культурної до смт Балабино загальною площею 400 кв. м.

Для наведення чистоти була залучена і підрядна організація, її працівники виконали роботи з підбору випадкового сміття з територій дитячих майданчиків по вул. Чумаченка, 34-а, вул. Парамонова, 19, вул. Космічній,76, 87, та 131, лісопосадки «Дубки», стоянка біля «АТБ» поруч з автовокзалом.

Фахівці КП «Запоріжміськсвітло» виконали роботи з огляду та наладки мереж зовнішнього освітлення за заявками контакт-центру «15-80», а також обстежили підземні пішохідні тунелі, що розташовані під транспортною розв’язкою по вул. Автозаводській – вул. О. Говорухи – вул. М. Ласточкіна та по вул. Космічній під залізничним шляхопроводом щодо поновлення в них зовнішнього освітлення.