Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

16.02.2024 16:45

У ДЮСШ №1 виховують чемпіонів

65cf741fa1d69__гимнастика.jpg

В Запоріжжі у ДЮСШ № 1 виховують справжніх чемпіонів зі спортивної гімнастики. Цей вид спорту є одним із найпопулярніших в олімпійській програмі. Заняття в школі проводять як для малечі, яка робить перші кроки в спорті, так і для більш досвідчених спортсменів. Навчають гнучкості та витривалості.

Минулого року ДЮСШ №1 виповнилося 90 років. За цей час спортивна школа виховала чималу кількість чемпіонів зі спортивної гімнастики. Серед них - призери Олімпійських ігор у Сіднеї, чемпіони світу, Європи, України. Також вихованці закладу неодноразово посідали призові місця на кубках Європи та України. Загалом у ДЮСШ № 1 діє 11 груп, в яких тренуються як новачки, так і майстри спорту.

- На заняттях, починаючи з 5 років, дітки розвивають гнучкість, координацію, є заняття з акробатики, хореографії, а також обов’язкова фізична підготовка. Вже з другого року навчання, дітки починають освоювати 6 видів гімнастичного багатоборства. Це вільні вправи, опорний стрибок, вправи на брусах, на кільцях, поперечина та кінь, - розповідає заступник директора з навчально-тренувальної роботи ДЮСШ № 1 Олена Нетреба.

Нині в ДЮСШ №1 триває активна підготовка до чемпіонатів України. Як зазначають тренери, минулий рік приніс чимало призових місць. Тож у цьому році планують тримати планку.

Приєднатися до тренувань з гімнастики в спортивній школі можна з вересня. Для цього попередньо дитині необхідно скласти нормативи, такі як гнучкість, стрибки та сила.