Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

20.02.2024 16:30

У бібліотеці відзначили 153-річчя Лесі Українки

65d4899fc695d__леся.jpg

Розважально-пізнавальний літературний захід для запорізьких дітей влаштували на базі бібліотеки та мистецької школи Олександрівського району. Відвідувачів очікували тематичні завдання по темі творчості української письменниці Лесі Українки.

Захід розпочався в міській бібліотеці, де діти взяли участь в інтерактивній грі за мотивами відомого твору Лесі Українки «Лісова пісня». Маленькі запоріжці змогли дізнатись більше про головну героїню твору Лісову Мавку, а також про інших героїв за допомогою руханок та цікавих завдань, які підготували для них бібліотечні працівники.

Далі захід продовжився у мистецькій школі, яка розташована поряд з бібліотекою. Там учасників очікувало нове завдання – намалювати головну героїню «Лісової пісні» на мольбертах. Все необхідне приладдя вже чекало дітей у залі.

За допомогою такого інтерактиву відзначили 153 роки з дня народження видатної української письменниці Лесі Українки.

- Кожного року ми відзначаємо дні народження великих класиків. У тому числі вшановуємо пам’ять Лесі Українки. Її творчість невмируща та актуальна і нині. І наше головне завдання – прищеплювати любов до читання, до класики і новим поколінням. Адже читаюча нація є непереможною. Такі заходи, як сьогодні, нам допомагають у цьому завданні, - розповіла заступниця директора по роботі з дітьми КУ «Міська публічна бібліотечна система» м. Запоріжжя Юлія Шевцова.

Тематичні та пізнавальні заходи для дітей та дорослих запорізькі бібліотеки проводять регулярно. Спеціалісти зазначають, що в 11 бібліотеках міста організовують щотижня в середньому 35 різноманітних подій. Кожен може ознайомитись з графіком проведення заходів на інформаційному порталі «Запоріжжя. Культура», а також на сторінках бібліотечної системи міста в соціальних мережах Фейсбук та Інстаграм.