Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

21.02.2024 13:50

Тривають перевірки санітарного стану міста

65d5e15408498__ІБ.jpg

Фахівці інспекції з благоустрою нагадують запоріжцям, що обов'язок дбати про чистоту території міста покладений не лише на комунальників. Прилегла територія до об'єктів та закладів всіх форм власності має прибиратись відповідними суб'єктами господарювання.

Так, днями по вулиці Героїв 93 бригади, 26а було зафіксовано факт захаращення будівельним сміттям прилеглої території до об'єкту комерційного призначення. Після отримання вимоги суб'єкт господарювання добровільно та вчасно провів прибирання.

Також мешканцю приватного будинку у Шевченківському районі надано вимогу щодо прибирання ремонтних відходів, які він накопичив на фасадній частині своєї ділянки. За вимогою законодавства власники приватних домоволодінь зобов'язані не допускати фактів захаращення зелених зон, прилеглих до їхніх земельних ділянок. Сміттєзвалище було ліквідоване в повному обсязі.

Крім того, у місті тривають перевірки дотримання правил благоустрою території.

Цього тижня фахівці інспекції з благоустрою склали протокол про адміністративне правопорушення. Причиною став факт проведення робіт з облаштування прилеглої території біля комерційного об'єкту без оформлення належного дозволу. Документ мав бути оформлений у відповідності до типового порядку видачі дозволів на порушення об’єктів благоустрою, затвердженого Постановою КМУ від 30 жовтня 2013 р. № 870.

Інспектори наголошують, що земляні та ремонті роботи мають виконуватись в законний спосіб та після отримання відповідних дозвільних документів.