Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

27.02.2024 12:05

Вакцинація проти грипу

65ddb359add14__вакцинація.jpg

За інформацією Запорізького обласного центру контролю та профілактики хвороб, щорічна вакцинація проти грипу — найефективніший спосіб попередити це захворювання. Існує міф, що вакцина навантажує організм, тому він стає слабшим у боротьбі з усіма захворюваннями. Насправді це не так. Після введення вакцини імунітет проти грипу формується вже через 7-14 днів.

Вакцина проти грипу зменшить ризик захворіти й захистить від важких форм грипу. Навіть якщо щеплена людина захворіє, вакцинація допоможе запобігти ускладненням та госпіталізації. За словами медиків, такий спосіб профілактики є ефективним і безпечним. Тож замість того, аби втрачати час і кошти на лікування грипу й відновлення сил після хвороби, фахівці радять вакцинуватися та забезпечити організму надійний захист.

Також, аби додатково захиститися від грипу, медики рекомендують уникати великого скупчення людей, ретельно й часто мити руки з милом, а якщо немає доступу до води, використовувати антисептик, регулярно провітрювати приміщення та не торкатися руками обличчя.

Однак, якщо виникли будь-які симптоми грипу, треба відразу звернутися до свого сімейного лікаря і в жодному разі не займатися самолікуванням.